Ana içeriğe atla

Kayıtlar


Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Sebzeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Sebzeli bulgur pilavını hazırlamak için; ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberler ve kırmızı dolmalık biberi küçük küpler halinde kesin. Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz havucu uzun ince şeritler halinde kestikten sonra biberlerle uyumlu olacak şekilde kesin. Kurutulmuş domatesleri minik küpler halinde kesin. Zeytinyağı ve tereyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin. İlk olarak küp şeklinde doğranmış havuçları pilav tenceresine aktarın. Hafif bir renk alana kadar 2-3 dakika soteleyin. Kuru soğan ve kurutulmuş domates parçalarını katıp, soteleme işlemini orta ateşte sürdürün. Yumuşak bir yapıda olduğu için son olarak renkli biberleri ekleyin ve tüm sebzeleri bir arada soteleyin. Bol suda yıkadığınız pilavlık iri bulguru, suyunu süzdürdükten sonra pilav tenceresine aktarın. Domates salçası, tuz, karabiber ve naneyi ilave ettikten sonra tüm malzemeyi 3 dakika kadar kavurun. Sıcak tavuk suyu

Karpuz Suyu

Karpuz Suyu: Vücudu Temizler Karpuz suyu, isminden de anlaşılacağı gibi, karpuz meyvesinden çıkarılmış olan meyve suyudur. Karpuz, Citrullus lanatus olarak adlandırılır ve yerde yetişir. Bu meyve suyu çok tatlıdır ve farklı besinler de eklenerek hazırlanabilir. Karpuz suyu, besleyicidir ve sağlıklı bir diyet için mükemmel bir içecek olabilir. Karpuz, özellikle yaz aylarında tüketilen en popüler meyvelerden biridir ve meyve suyu dünyadaki marketlerde giderek daha fazla satılmaya başlamaktadır. Besin Değerleri Şaşırtıcı derecede yoğun bir besin profiline sahiptir; tek bir bardağında, günlük ihtiyacınızın %30’u kadar C vitamini  ve % 25’i kadar A vitamini bulunur. Ayrıca az miktarda potasyum, diyet lifi, kalsiyum, demir ve 1.5 gram protein içerir. Daha da önemlisi, bu suyun bir bardağında sadece 70 kalori var ve aynı zamanda likopen, betakaroten, amino asitler ve flavonoidler gibi antioksidanlar ve aktif maddeler ile doludur. Sağlığa Faydaları Nelerdir? Kanseri önler, enflamasyonu azaltır

Şerbetçi Otu

Şerbetçi Otu: Cilt İltihabını Tedavi Eder Bira içmeyi seviyorsanız ve nasıl yapıldığını biliyorsanız, o zaman bu ottan da haberdar olabilirsiniz. Bitkinin çiçekleri, bira yapımında bir aroma verici olarak kullanılır. 11. yüzyılın başlarında keşfedildi ve ilk olarak biraya tatlandırıcı olarak eklendi, ancak daha sonra bitkisel ilaçlarda da kullanılmaya başladı. Dünyanın birçok yerinde yetiştirilen şerbetçi otunun, farklı şekilde kullanılan birçok farklı çeşidi vardır. Güçlü bir aroması ve ekşi bir tadı bulunmaktadır. Ama bu şaşırtıcı bitkide faydalanmak için bira içmemelisiniz! Sağlık ve güzelliğiniz için kullanmanın başka yolları da var. Cilt Sağlığına Faydaları: Bir bitki olarak, çeşitli cilt hastalıkları tedavisinde kullanılmıştır. Bazı cilt yararları şunlardır: Cildi Genç Tutar İyi bir antioksidan kaynağıdır, bu da vücudun serbest radikallere karşı savaşmasına yardımcı olarak cilde parlak ve ışıltı kazandırır. Cilt İltihabını Tedavi Eder Biranın ana bileşeni olabilir, ancak cilt bak

Greyfurt Yağı

Greyfurt Yağı - Kilo Vermeyi Kolaylaştırır Onlarca yıldır greyfurtun kilo vermeye yardım edebileceğini biliyoruz, ancak aynı etki için konsantre greyfurt esansiyel yağının da kullanılabileceği ortaya çıktı. Citrus paradisi greyfurt bitkisinden elde edilen güçlü bir özdür. İnflamasyonu, kilo artışını, açlık kan şekerini ve hatta akşamdan kalmalığın belirtileri atlatmak için yüzyıllardır kullanılmış olan bu doğal içerik, antienflamatuvar, antioksidan ve antikarkinojenik olarak kabul edilir. Her ne kadar posası da çok faydalı olsa da; greyfurt esansiyel yağı aslında bir dizi faydalı uçucu bileşik içeren meyve kabuğundan elde edilmektedir. En çok kullanılan uçucu yağlardan biri olan greyfurt yağının aroması, gerçek meyve gibi ferah, taze ve biraz acıdır. Özel bir lezzete ve narenciye meyvelerinin kokusuna sahiptir, bu yüzden birçok kişi doğal ev temizlik ürünlerinde ve ev yapımı güzellik losyonlarında, sabunlarında veya kozmetik ürünlerinde kullanmayı tercih eder. Kilo Vermeyi Kolaylaştırı

Isırgan Otu

Isırgan Nedir? Isırgan Otu - Saç dökülmesi Problemini Azaltır Bitki, yaz ayları boyunca yaklaşık 1 ila 2 metre kadar büyür ve parlak sarı rizomları bulunmaktadır. Bitkinin sapı ve yapraklarının etrafında çok ince kıllar vardır ve bu bitkiye adını veren de bu kıllardır. Temas edildiğinde bölgeyi tahriş eder. Beslenme İçeriği A vitamini, C vitamini, D vitamini ve K vitamini bakımından zengindir. Ayrıca B vitamini açısından da zengindir. İyi bir demir, potasyum, manganez, kalsiyum, magnezyum, fosfor, silika, iyot, silikon, sodyum ve sülfür kaynağıdır. Yüksek miktarda protein ve amino asit içerir. Düşük yağ oranı vardır ve kalorisi yok denecek kadar azdır. İyi bir klorofil ve tanin kaynağıdır. Isırgan Otunun Faydaları Ortaçağdan bu yana sağlık yararları ile bilinmektedir. Kökü, yaprakları, tohumları ve çiçeklerinin hepsi farklı faydalara sahiptir ve hastalıkların tedavisinde kullanılır. Cilt için Faydaları: Nasıl göründüğümüze çok dikkat ediyoruz. Cildimiz büyük ölçüde çekiciliğimizi belir

Kereviz Suyu

Kereviz Suyu - Vücudu Temizler Değerli besinlerle doludur ve vücudunuzda çeşitli faydalı etkilere sahip olabilir. Apium graveolens olarak bilinen kereviz bitkisinin saplarını sıkmak veya blenderdan geçirmek suretiyle üretilir. Saplar en çok tüketilen kısımdır, ancak yaprakları bazen salata yeşillikleri olarak kullanılır ve tohumları aromalı bir baharat haline getirilebilir. Hafif bir lezzete, düşük kaloriye ve yüksek lif içeriğine sahiptir, bu da onu birçok kültürde yararlı bir besin öğesi yapmıştır. Kereviz suyu , eşsiz bir beslenme profiline sahiptir. İki güçlü antioksidan Luteolin ve apigenin içeriğine ek olarak kumarin, ftalid, C vitamini, kalsiyum ve demir ihtiva eder, bu nedenle birçok insan kerevizi sağlıklı kalmak için tüketmektedir. Kerevizde birkaç makrobesin bulunur ve bir porsiyonu sadece 80 kaloridir. Her kereviz sapında yaklaşık yarım gram lif vardır, ancak bu lifin çoğu meyve suyu sıkıldıktan sonra yok olur. Faydaları Nelerdir? Kereviz suyunun temel sağlık etkileri,