Ana içeriğe atla

Şerbetçi Otu

Şerbetçi Otu: Cilt İltihabını Tedavi Eder

Şerbetçi Otu: Cilt İltihabını Tedavi Eder

Bira içmeyi seviyorsanız ve nasıl yapıldığını biliyorsanız, o zaman bu ottan da haberdar olabilirsiniz.

Bitkinin çiçekleri, bira yapımında bir aroma verici olarak kullanılır. 11. yüzyılın başlarında keşfedildi ve ilk olarak biraya tatlandırıcı olarak eklendi, ancak daha sonra bitkisel ilaçlarda da kullanılmaya başladı. Dünyanın birçok yerinde yetiştirilen şerbetçi otunun, farklı şekilde kullanılan birçok farklı çeşidi vardır. Güçlü bir aroması ve ekşi bir tadı bulunmaktadır. Ama bu şaşırtıcı bitkide faydalanmak için bira içmemelisiniz! Sağlık ve güzelliğiniz için kullanmanın başka yolları da var.

Cilt Sağlığına Faydaları:

Bir bitki olarak, çeşitli cilt hastalıkları tedavisinde kullanılmıştır. Bazı cilt yararları şunlardır:

Cildi Genç Tutar

İyi bir antioksidan kaynağıdır, bu da vücudun serbest radikallere karşı savaşmasına yardımcı olarak cilde parlak ve ışıltı kazandırır.

Cilt İltihabını Tedavi Eder

Biranın ana bileşeni olabilir, ancak cilt bakımı için çeşitli kozmetik ürünlerinde de kullanılıyor. Bitkideki yağlar ve mineraller cilde bir antienflamatuvar etki sağlar ve yüzeydeki kan damarlarının görünümünü azaltmak için kullanılır.

Cüzam (Lepra) İçin Yararlıdır

Antienflamatuvar özellikler içerdiğinden, leprayı tedavi etmek için kullanılır. Bu hastalığın tedavisinde nasıl bir iyileşmeye yardımcı olduğu net olmamakla birlikte, bitkisel özellikleri onu değerli bir tedavi kaynağı haline getirmektedir.

Saç Sağlığına Yararları:

Saç yıkamak için bira kullanımının faydasını duymuşsunuzdur veya hatta kullanmış olabilirsiniz. Evet, bira saçlarınız için yararlıdır çünkü şerbetçi otu içerir!

Saç Dökülmesi Ve Kepeği Azaltır

Saça doğal bir parlaklık verir ve kepeği azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca saç durulamak için de kullanılır, çünkü saç dökülmesini azaltmaya yardımcı olan antioksidanlar içerir. Doğrudan saçlarınızı yıkamak için şerbetçi otu ekstresi kullanabilirsiniz. Önce, saçınızı hafif bir şampuanla yıkayın, sonra kafa derisine şerbetçi özütü kullanın. Saçlı deri ve kepek tedavisinde oldukça yararlıdır. İçinde bulunan temel vitaminler ve yağlar kafa derisinin küçük gözeneklerini açmaya ve saç dökülmesini azaltmaya yardımcı olur. Bu bitkideki yağlar, kafa derisi üzerindeki ölü deriyi azaltır ve kafa derisinin gözeneklerini tıkayan kepek oluşumunu önler. Piyasada kolayca bulunabilir, ancak yüksek miktarda şerbetçi otu içeren bira da kullanılabilir.

Sağlığa Yararları:

Sınırsız sağlık yararları bulunur ve bunlardan birkaçı aşağıda verilmiştir:

Sinirleri Yatıştırır

Uykusuzluğu tedavi etmek için kullanılır. “Kenevir” ailesi ile yakından akraba olduklarından, kasları rahatlatmak için bir ilaç olarak ve anksiyeteden şikayetçi insanları tedavi etmek için kullanılır. Ağrıyan kasları gevşetmeye yardımcı olur. Kolayca kullanılabilir.

Farklı Ülserleri Tedavi Eder

Bu otun bir başka özelliği, çeşitli ülser tiplerinin tedavisinde kullanılmasıdır. Diğer gerekli bitkilerle karıştırılmış şerbetçi otunun, ülsere neden olan bakterilerin tedavisinde yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.

Sindirim Sistemini İyileştirir

Sindirim sistemini iyileştirmek, vücudun metabolizmasını hızlandırır. Çeşitli bitkisel hastalıklardan muzdarip insanlar bu bitkiyi kullanabilirler.

Diş Ağrısını Azaltabilir

Şerbetçi otunun antienflamatuvar özelliği diş ağrısı ve diğer ağız hastalıklarından kurtulmanızı sağlar. Birçok hastalığı tedavi etmek için birkaç farklı şekilde kullanılabilir. Aynı zamanda farklı ilaçlarda kullanılan, aktif bir maddedir.

Şerbetçi Otu: Cilt İltihabını Tedavi Eder

Anksiyeteyi Hafifletir

Anksiyete, bugün insanların çoğunun karşılaştığı en büyük sorunlardan biridir. Ve eğer sizin anksiyete probleminiz varsa, o zaman şerbetçi otunu hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Sakinleştirici özelliği, kaygı ve ruh hali değişimleriyle mücadelede harikalar yaratır. Zihni ve bedeni sakinleştirmeye yardımcı olur.

Analjeziktir

Birçok yatıştırıcı özelliği olan bir analjeziktir. Kronik ağrı için güvenilir bir ilaç olarak daha önceki nesiller arasında da popüler olan ot, kronik ağrıyı çözebilir.

Uykusuzluğu Önler

Yukarıda belirtildiği gibi, yatıştırıcı nitelikler sergiler. Uykusuzluk için mükemmel bir tedavidir. Yatmadan önce şerbetçi otu esansiyel yağının kokusunu eve dağıtabilir ve huzurlu ve derin bir uykunun tadını çıkarabilirsiniz. Uyandığınızda, yeterince dinlenmiş olacaksınız.

Adet Kramplarını Tedavi Eder

Esansiyel yağın yatıştırıcı özelliği ve sakinleştirici etkisi, adet kramplarını ve ağrıyı kolaylaştırır. Yatıştırıcı içeriği, kasları gevşetmeye ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olur. Menstrüasyon sırasında rahatsızlığın doğal olarak üstesinden gelmenize yardımcı olabilir.

Cinsel Performansı Artırır

Uçucu yağı, erkeklerin cinsel performansını artırmaya yardımcı olur. Erken boşalma problemini etkili bir şekilde önleyebilir. Şerbetçi otu esansiyel yağı vücut üzerinde rahatlatıcı bir etkiye sahip olduğu için, erken cinsel uyarılmaya neden olan bazı unsurları azaltabilir.

Öksürüğü Hafifletir

Genellikle, solunum rahatsızlıklarının çoğundan inflamasyon ve tahriş sorumludur. Şerbetçi otunun yağını aromaterapik olarak kullanmak, enflamasyonu azaltmaya yardımcı olur ve solunum sisteminizin tahriş olmuş bölgelerini rahatlatır. Böylece, öksürük ve tıkanıklığı da etkili bir şekilde azaltır.

Baş Ağrısını Tedavi Eder

En popüler kullanımlarından biri, tansiyon ve baş ağrısı semptomlarını hafifletmektir. Yatıştırıcı etkileri, omuz ve boyun kaslarını gevşetirken, zihnin sakinleşmesine yardımcı olur ve paranoya ve bunama gibi zihinsel sorunlardan kurtulmanızı sağlar. Yatıştırıcı etkisi, baş ağrısını dindirmeye ve güne yenilenmiş olarak başlamanıza yardımcı olur!

Besin Değeri

Bir bitkisel ilaç olarak, şerbetçi otunu farklı kullanımlara uygun hale getiren çeşitli esansiyel yağlar, vitaminler ve mineraller içerir. Bu ottan elde edilen bazı uçucu yağlar şunlardır:

  • Myrcene
  • Caryophyllene
  • Farnesene
  • Humulene

Bu yağlar antiseptik ve antienflamatuvar özelliklere sahiptir, bu da onları vücudu rahatlatmak için mükemmel kılar. Vitamin E, Vitamin B6 ve Vitamin C, bağışıklık sistemini daha aktif ve hastalıklara daha az eğilimli hale getiren antioksidan özelliklere sahiptir. İçinde doğal olarak bulunan bazı kimyasal maddeler de, vücudun işlevlerini dengelemeye yardımcı olur.

Yorumlar


Bu blogdaki popüler yayınlar

Etli Patates Yemeği Tarifi

Resim kaynak instagram @morbostanEtli Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?Havucu ve patatesleri iyice yıkayın, kabuklarını soyun. Havucu yuvarlak bir biçimde doğrayın. Patatesleri ise küp küp doğrayın.Tencerenizi ocağa alın ve içerisine kuşbaşı etleri ilave edip, mühürleyin. Üzerine sırası ile yağ ve havuç ekleyin, kavurmaya başlayın.Havuçlar hafif renk değiştirdiğinde içerisine patatesleri ve sarımsakları atın. Karıştırmaya devam edin.Kavurduğunuz malzemelerin üzerine salça ilave edin. Son olarak suyunu, tuz ve baharatlarını ekleyin ve kapağını kapatarak, orta ateşte pişmeye bırakın.Patates, havuç ve etlerinizin pişme durumunu kontrol ederek ocağınızın altını kapatın. Yemeğinizi biraz dinlendirdikten sonra tabaklarına alıp, üzerine yeşil soğan ekleyerek servis edin.Malzemeler    400 gram kuşbaşı dana eti    2 adet orta boy patates    1 adet büyük boy havuç    2 diş sarımsak (arzuya göre)    1 yemek kaşığı biber salçası    2,5 su bardağı su    2,5 yemek kaşığı zeytinyağı    2 çay kaşı…

Akıtma Tarifi

Akıtma Tarifi Nasıl Yapılır?Yumurtayı geniş bir kabın içinde, çırpma teli ile hafifçe karıştırın.Diğer malzemeleri de ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpmaya devam edin.Bütün malzemeler karıştıktan sonra 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.Derin olmayan geniş tavayı iyice ısıtın. Bir peçete yardımı ile hafif yağlayın ve bir kepçe hamuru tavayı sallayarak iyice yayın.Üst kısım göz göz olana kadar pişirin. Bir tabak yardımı ile diğer yüzünü çevirin.Her iki yüz de iyice pişince afiyetle yemek üzere sunuma hazırlayın. İşte bu kadar, afiyet olsun!Malzemeler2 adet yumurta1 su bardağı süt2 yemek kaşığı su1 yemek kaşığı zeytinyağı6 yemek kaşığı un1/2 çay kaşığı tuz1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı şeker

Kırmızı Kadife Kurabiye Tarifi

Kırmızı Kadife Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?Kırmızı rengi vermek için öncelikle pancarları rendeleyin. Blendera alın. Üzerine vişneleri ve elma sirkesini ilave edin.Pancar ve vişne pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Karışımın içinde herhangi bir parça kalmadığına emin olun ve bir köşeye alın. Dilerseniz bunun yerine 1 damla kadar gıda boyası ilave edebilirsiniz.Ardından kurabiye hamurunu hazırlamaya başlayın. Soğuk bir halde küp küp parçalara ayırdığınız tereyağını şeker ile birlikte çırpın. Kremamsı bir kıvam aldığında içine yumurtanın sarısını ilave edin ve çırpmaya devam edin.Ardından içine önceden hazırladığınız karışımdan 2 yemek kaşığı ilave edin ve spatula yardımıyla iyice karıştırın.Son olarak içerisine un ve kabartma tozunu ilave ederek kurabiye hamurunu toparlayın.Fırın tepsinizin üzerine pişirme kağıdı serin. Kurabiyelerinize şekil verin ve daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.Kurabiyeleriniz pişerken dolgu malz…