Ana içeriğe atla

Greyfurt Yağı

Greyfurt Yağı

Greyfurt Yağı - Kilo Vermeyi Kolaylaştırır

Onlarca yıldır greyfurtun kilo vermeye yardım edebileceğini biliyoruz, ancak aynı etki için konsantre greyfurt esansiyel yağının da kullanılabileceği ortaya çıktı. Citrus paradisi greyfurt bitkisinden elde edilen güçlü bir özdür. İnflamasyonu, kilo artışını, açlık kan şekerini ve hatta akşamdan kalmalığın belirtileri atlatmak için yüzyıllardır kullanılmış olan bu doğal içerik, antienflamatuvar, antioksidan ve antikarkinojenik olarak kabul edilir.

Her ne kadar posası da çok faydalı olsa da; greyfurt esansiyel yağı aslında bir dizi faydalı uçucu bileşik içeren meyve kabuğundan elde edilmektedir. En çok kullanılan uçucu yağlardan biri olan greyfurt yağının aroması, gerçek meyve gibi ferah, taze ve biraz acıdır. Özel bir lezzete ve narenciye meyvelerinin kokusuna sahiptir, bu yüzden birçok kişi doğal ev temizlik ürünlerinde ve ev yapımı güzellik losyonlarında, sabunlarında veya kozmetik ürünlerinde kullanmayı tercih eder.

Kilo Vermeyi Kolaylaştırır

Aktif bileşenlerinden bazıları metabolizmayı hızlandırmak ve iştahı azaltmak için muhteşem faydalıdır. Paçuli yağı ile karıştırıldığında, greyfurt yağının iştahı ve açlığı azalttığı biliniyor, bu da onu sağlıklı bir şekilde hızlı kilo vermek için harika bir araç haline getiriyor. Suyunuza birkaç damla ekleyin, ofisinizde veya evinizde kokusunu içinize çekin ya da bir açlık hissi geldiğinde göğsünüze ve bileklerinize masaj yapın.

Küçük miktarlarda topikal olarak uygulandığında, greyfurt esansiyel yağı mükemmel bir diüretik ve lenfatik uyarıcıdır. Bu, kuru fırçalamada kullanılan birçok selülit kremi ​​ve karışımına eklenmesinin bir nedenidir. Buna ek olarak, greyfurt, aşırı su kaybına yol açtığı ve ödem attırdığı için çok etkili olabilir, çünkü lenfatik sistemi tek başına çalıştırmaya yardımcı olur.

Doğal Antibakteriyel Ajandır

Greyfurt yağı, kontamine gıdalar, su veya parazitler yoluyla vücuda girebilen zararlı bakteri türlerini azaltmaya veya yok etmeye yardımcı olan antimikrobiyal etkilere sahiptir. Araştırmalar, greyfurt yağının E. Coli ve salmonella da dahil olmak üzere gıda kaynaklı hastalıklardan sorumlu olan güçlü bakteriyel türlerle bile savaşabileceğini göstermektedir. Greyfurt aynı zamanda cildi veya iç bakterileri ve mantarları öldürmek, küf büyümesi ile mücadele etmek, hayvan yemlerindeki parazitleri öldürmek, yiyecekleri korumak ve suları dezenfekte etmek için kullanılır.

Candida Mantarını Öldürür

Greyfurt yağının bir diğer faydası, antifungal yeteneklere sahip olması ve kandida virüsü semptomlarına neden olan maya ve bakterileri azaltabilmesidir. Candida bağırsak sağlığını etkileyen ortak bir durumdur. Araştırmalar, greyfurtun idrar yolu enfeksiyonlarıyla mücadelede etkili olduğunu ve hatta “kanıtlanmış antibakteriyel ilaçlarla karşılaştırılabilir” olabileceğini göstermektedir. Ayrıca, greyfurt buharının da solunduğunda akciğer ve burun enfeksiyonlarının tedavisine yardımcı olduğu gösterilmiştir.

Stresi Azaltır ve Rahatlatır

Greyfurt kokusu canlandırıcı, yatıştırıcı ve arındırıcıdır. Stres bastığı ve dikkatinizdağınık olduğu zaman, banyo suyuna eklendiğinde ya da ciltte kullanıldığı zaman harika çalışır. Hindistan cevizi yağı ile birlikte steril bir parça pamuğa birkaç damla ekleyin; daha sonra bileklerinize, boynunuza veya göğsünüze sürün.

Akşamdan Kalmalığın Etkilerini Azaltır

Greyfurt yağı, güçlü bir safra kesesi ve karaciğer uyarıcısıdır, bu nedenle alkol tüketiminden bir gün sonra baş ağrılarını ve halsizliği durdurmaya yardımcı olabilir. Alkol semptomlarını hafifletmek için, greyfurt esansiyel yağını buğu olarak evinize dağıtabilir, suya bir ila iki damla ekleyebilir veya boğazınızda ve boynunuzda topikal olarak kullanabilirsiniz. Alkolden kaynaklanan hormonal ve kan şekeri seviyesi değişikliklerine bağlı olarak ortaya çıkabilecek açlığı dengelerken, detoksifikasyon ve idrara çıkmayı artırmaya çalışır.

Greyfurt Yağı

Şeker İhtiyacınızı Giderir

Her zaman tatlı bir şey mi arıyorsunuz? Greyfurt yağının şeker isteklerini azalttığı ve direkt olarak soluduğunda şeker bağımlılığını önlediği bilinir. İştahınız her ne zaman olursa olsun yağı doğrudan şişeden koklayın ya da gün içinde içebileceğiniz su veya çayda birkaç damla kullanarak doğal bir tedavi yöntemi oluşturmayı deneyin.

Havayı Temizler

Mutfağınızda ve banyolarınızda hoş olmayan kokulardan kurtulmak için greyfurt yağını limon esansiyel yağı ve portakal yağı gibi diğer narenciye kokularıyla birlikte kullanın. Eviniz temiz bir kokuyla dolarken, havadaki kötü kokuya neden olan bakterileri de ortadan kaldırırsınız. Ayrıca, bakteri ve kokuyu doğal olarak öldürmek için ahşap yüzeyler, tezgahlar, zeminler veya ev aletlerinde az miktarda greyfurt esansiyel yağı kullanabilirsiniz.

Kan Dolaşımını Artırır

Neredeyse tümü iyileştirici etkiler barındıran turunçgil esansiyel yağları, iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olmak ve kan akışını artırmak gibi yeteneklere sahiptir. Greyfurtun kan damarı genişletici etkileri, adet öncesi krampları, baş ağrıları, şişkinlik, yorgunluk ve kas ağrıları için doğal bir ilaç olarak faydalıdır. Bir gece banyonuza birkaç damla ekleyin veya gömlek yakanıza damlatın ya da bazı bileklerinize sürün.

Sindirimi Teşvik Eder

Sindirim organlarına (mesane, karaciğer, mide ve böbrekler de dahil olmak üzere) kan akışını artırması ile birlikte detoksifikasyona yardımcı olduğu çıkarımını yapmak mümkündür. Sindirim üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir; sıvı tutulmasını azaltmaya yardımcı olabilir ve bağırsaklarda ve diğer sindirim organlarındaki mikroplarla savaşır. Greyfurt, Hindistan cevizi ya da jojoba yağı ile ev yapımı bir masaj losyonu yapabilir ve karışımı karnınıza sürebilirsiniz.

Enerji Seviyelerini Artırır

Aromaterapide kullanılan en popüler yağlardan biri olan greyfurt yağı, zihinsel odaklanmayı artırabilir. Solunduğunda, uyarıcı etkileri baş ağrısını, uyku halini, dalgınlığı, zihinsel yorgunluğu ve hatta kötü ruh hallerini azaltmada etkilidir.

Düşük motivasyon, ağrı ve halsizlik gibi adrenal yorgunluk belirtilerini iyileştirmek için bile faydalıdır. Bazı insanlar greyfurtu hafif, doğal bir antidepresan olarak kullanmayı sever, çünkü sinirleri yatıştırırken aynı zamanda dikkati artırabilir. Sabahları çalışırken, duş yaparken ya da diğer parfümler ve güzellik ürünleri ile birlikte kullanın.

Greyfurt Yağı

Akne Savaşçısıdır ve Cildinizi Korur

Ticari olarak üretilen birçok losyon ve sabun, antibakteriyel ve cildi güçlendirici özellikleri nedeniyle, narenciye yağlarını ürünlerine katmaktadır. Sivilce lekelerine neden olabilecek bakterilerle ve yağlanmayla savaşmaya yardımcı olan greyfurt esansiyel yağı, aynı zamanda cildin bağışıklığını; iç ve dış hava kirliliği ve UV ışınlarına karşı korumak için de yararlıdır. Hepsinden öte selülitlerden kurtulmanıza yardımcı olur.

Ayrıca, yaraları, kesikleri, ısırıkları iyileştirmeye ve cilt enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olduğu da bulunmuştur. Doğal bir akne tedavisi veya cilt bakımı ürünü olarak, etkilenen bölgeye günde bir veya iki kez, besleyici Hindistan cevizi veya jojoba yağı ile birlikte seyrelterek greyfurt yağı kullanın.

Saç Temizleyicidir

Saçlara hacim ve parlaklık kazandırırken yağı, ter kalıntılarını ve bakterileri azaltmaya yardımcı olması için şampuanınıza veya saçınıza birkaç damla greyfurt esansiyel yağı uygulayabilirsiniz. Saçınızı boyatıyorsanız, ayrıca saçlarınızı güneş ışığından koruyabilir.

Lezzet Artırıcıdır

Doğal olarak yemeklere, tatlılara, smoothie ve narenciye sularına ekleyebilirsiniz. Tükettikten sonra tokluğunuzu artırır, karbonhidrat ve şeker isteğini azaltmaya yardımcı olur ve her yemekten sonra tüketildiğinde sindirimi artırır.

Yorumlar


Bu blogdaki popüler yayınlar

Tavuklu Mantarlı Fettucini Alfredo Tarifi

Fettucini Alfredo Nasıl Yapılır? Tencerede zentinyağı ve tuz ilave ettiğiniz suyu kaynatın. Fettuchini makarnaları ekleyip, damak tadınıza göre 8-12 dakika arasında haşlayın. Makarnanın sosu için; Üzerlerini nemli bir bezle temizlediğiniz mantarları halka halka doğrayın. Tavuk göğüs etini uzun ince şeritler halinde kesin. Taze çekilmiş tane karabiber ve tuz ilavesiyle lezzetlendirin. Sarımsakları rendeleyin. Fesleğenleri incecik kesin ve ayrı bir kenarda bekletin. Tereyağını bir sos tavasında kızdırın.Doğranmış mantarları ekleyip, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin. Sarımsakları katın. Sotelenmekte olan mantarlara tavuk etlerini ilave edin ve renk alana kadar soteleme işlemini sürdürün. Krema ve rendelenmiş parmesan peynirinin yarısını sos tavasına aktarın. Lezzet vermesi için doğranmış fesleğeni katın. Kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın. Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve durulamadan sos tenceresine alın. Sosu ile yaklaşık 5 dakika kadar pişen makarnayı , rendelenmiş p

Runeberg Keki Tarifi

Runeberg Keki Tarifi Nasıl Yaplılır? Zencefilli kurabiyeleri mutfak robotu veya havan kullanarak un kıvamına getirin. Bir çırpma kabında yumuşak tereyağı ve şekeri mikserle krema gibi olana kadar çırpın. Yumurtaları karışıma teker teker ekleyin. Her birini ekledikten sonra bir dakika kadar mikserle karıştırın. Elma suyunu ekleyip karıştırın. Unu, toz haline getirdiğiniz zencefilli kurabiyeleri, karbonat ve toz tarçını karışıma ekleyin. Bu aşamada mikser kullanmayın. Tahta bir spatula yardımıyla kenarlardan ortaya doğru katlayarak karışımı bütünleştirin. Yağladığınız muffin kalıplarına veya kağıtlarına karışımı paylaştırın. Karışımı kalıplara koyduktan sonra kaşığın tersiyle üzerlerini düzeltin. 190 dereceye ayarladığınız fırında 20-25 dakika arası kontrollü şekilde pişirin. 20. dakikada kürdan testi yaparak pişme durumunu kontrol edin. Kürdan temiz çıktığında kekleri fırından alın. Kekleri oda ısısında soğumaya bırakın. Kalıptan çıkardığınız soğumuş keklerin üzerine birer yemek kaşığı

Patates Röşti Tarifi

Patates Röşti Nasıl Yapılır? Patatesleri kaynar suda dış kısmı hafif yumuşayana kadar kaynatın ve ocaktan alın. Soğumuş patatesleri rendeleyin. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile biberleri ve taze soğanı soteleyin ve ocaktan alın. Yağladığınız ve ısıttığınız diğer tavaya rendelediğiniz patateslerin yarısını tavaya koyun ve bastırarak düzleştirin. Üzerine biber ve taze soğan karışımını ve kaşar peynirini ekleyin ve geriye kalan rendelenmiş patatesleri de ekleyip düzleştirin. Kısık ateşte alt kısmı kızarana kadar pişirin. Düz bir tencere kapağı yardımıyla röşti yi ters çevirin ve diğer tarafı da kızarana kadar pişirin. Pişen röşti yi ocaktan alın ve dilimleyerek servis ediniz. Afiyet Olsun. Malzemeler 3 adet patates (haşlanmış, rendelenmiş) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı tereyağı 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri 1 adet kapya biber (doğranmış) 1 adet yeşil biber (doğranmış) 1/2 demet taze soğan (doğranmış) 100 gram kaşar peynir