Ana içeriğe atla

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Sebzeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Sebzeli bulgur pilavını hazırlamak için; ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberler ve kırmızı dolmalık biberi küçük küpler halinde kesin. Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz havucu uzun ince şeritler halinde kestikten sonra biberlerle uyumlu olacak şekilde kesin. Kurutulmuş domatesleri minik küpler halinde kesin.

Zeytinyağı ve tereyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin. İlk olarak küp şeklinde doğranmış havuçları pilav tenceresine aktarın. Hafif bir renk alana kadar 2-3 dakika soteleyin. Kuru soğan ve kurutulmuş domates parçalarını katıp, soteleme işlemini orta ateşte sürdürün. Yumuşak bir yapıda olduğu için son olarak renkli biberleri ekleyin ve tüm sebzeleri bir arada soteleyin. Bol suda yıkadığınız pilavlık iri bulguru, suyunu süzdürdükten sonra pilav tenceresine aktarın. Domates salçası, tuz, karabiber ve naneyi ilave ettikten sonra tüm malzemeyi 3 dakika kadar kavurun.

Sıcak tavuk suyunu eklediğiniz sebzeli bulgur pilavını, kısık ateşte 12-14 dakika pişirin. Bulgurlar suyunu çekince pilavı karıştırmadan üzerine bir kağıt havlu kapatın. Tane tane olması ve dinlenmesi için 10 dakika kadar beklettiğiniz pilavı, bir kalıp ya da kase yardımıyla şekil vererek servis tabağına çıkartın. Sevdiklerinizle paylaşın.

Malzemeler

  •     2 adet orta boy yeşil biber
  •     1 adet kırmızı dolmalık biber
  •     1 adet orta boy kuru soğan
  •     1 adet küçük boy havuç
  •     4 adet kurutulmuş domates
  •     3 yemek kaşığı zeytinyağı
  •     1 yemek kaşığı tereyağı
  •     1,5 su bardağı pilavlık bulgur
  •     2 su bardağı sıcak tavuk suyu
  •     1/2 tatlı kaşığı domates salçası
  •     1 çay kaşığı tuz
  •     1/2 çay kaşığı karabiber
  •     1/2 tatlı kaşığı nane

İpucu

Tereyağı ve zeytinyağını birlikte kullanmak tereyağının yanma derecesini yükseltecek böylece yanık tadı olmadan tereyağının lezzetinin pilava geçmesini sağlayacaktır.


Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye Tarifi

Islak Kurabiye Nasıl Yapılır?Fırını 180 derecede önceden ısıtın ve karıştırma kabına tereyağı ve sıvı yağı alın, yumurtayı ekleyin, pudra şekeri, kakao ve vanilyayı ilave edin. Parmak uçlarınızla tereyağını ezerek malzemeleri karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ekleyip kurabiye hamurunu bütünleşene kadar yoğurmaya başlayın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurların orta kısımlarına işaret parmağınızla hafifçe bastırıp düğme şekli verin ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında, hazırladığınız kurabiyeleri 20-23 dakika kadar pişirin. Üstleri çatlayınca fırından çıkartın.Şerbeti için:bir kaseye toz şekeri ve suyu aktarın, şeker tamamen eriyene kadar kaşıkla karıştırın. Kurabiyelerin ilk sıcağının geçmesi için 3 dakika serin bir yerde bekletin. Her bir kurabiyenin altını ve üstünü şekerli suya batırıp tepsiye dizin. Şerbeti içine çekmesi için en az yarım saat be…

Waffle Tarifi

Waffle Nasıl Yapılır?Yumurta sarısını ve beyazlarını ayrı ayrı kaplara ayırın. Yumurta beyazlarının olduğu karıştırma kabına ayrıca tuz ekleyin. Bir mikser yardımıyla, hızlı devirde köpük köpük olana kadar yaklaşık 5- 6 dakika çırpın. Yumurta sarılarının olduğu karıştırma kabına toz şeker katın. Şeker eriyipkarışım beyaza yakın bir renk alana kadar yumurtaları çırpın. Süt, ayçiçek yağı ve vanilyayı da ilave ettikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Elenmiş unu ve kabartma tozunu da katıp, bir çırpma teli yardımıyla tüm malzemeyi karıştırmaya devam edin. Çırpılmış yumurta beyazlarını, waffle harcı ile buluşturun. Akışkan bir kıvam elde edene kadar tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.Waffle makinesini kızdırın. Hazırladığınız harçtan bir kepçe kadar waffle gözüne dökün. Makinanın kapağını kapattıktan sonra orta ısıda, aralarda kontrol ederek pişirme işlemini gerçekleştirin. Hazırladığınız waffle karışımı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Renk alıp, dışı çıtır içi daha yumuşak k…

Patates Röşti Tarifi

Patates Röşti Nasıl Yapılır?Patatesleri kaynar suda dış kısmı hafif yumuşayana kadar kaynatın ve ocaktan alın. Soğumuş patatesleri rendeleyin. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile biberleri ve taze soğanı soteleyin ve ocaktan alın. Yağladığınız ve ısıttığınız diğer tavaya rendelediğiniz patateslerin yarısını tavaya koyun ve bastırarak düzleştirin. Üzerine biber ve taze soğan karışımını ve kaşar peynirini ekleyin ve geriye kalan rendelenmiş patatesleri de ekleyip düzleştirin.Kısık ateşte alt kısmı kızarana kadar pişirin. Düz bir tencere kapağı yardımıyla röştiyi ters çevirin ve diğer tarafı da kızarana kadar pişirin. Pişen röştiyi ocaktan alın ve dilimleyerek servis ediniz. Afiyet Olsun.Malzemeler3 adet patates (haşlanmış, rendelenmiş)1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biber1 yemek kaşığı tereyağı100 gram rendelenmiş kaşar peyniri1 adet kapya biber (doğranmış)1 adet yeşil biber (doğranmış)1/2 demet taze soğan (doğranmış)100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)İpu…