Ana içeriğe atla

Kayıtlar


Yalancı Kalamar Tarifi

Yalancı Kalamar Tarifi Nasıl Yapılır? Tavuğu parmak kalınlığında doğrayın. Baharatları ve tuzu ekleyip elinizle tavukları güzelce ovun. 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Sos için yumurtayı bir kase içinde çırpın. Kase içine diğer sos malzemelerini de ekleyin ve karıştırın. Sosun içine baharatlanan ve dinlenen tavukları koyup karıştırın. Yağı tencere içinde kızdırın. Tavuk dilimlerini tek tek bu kızgın yağın içine atıp çevirerek pişirin. Kızaran tavukların fazla yağını almak için servis tabağına temiz peçete serin. Tavukları üzerine koyun ve yağını çekmesini sağlayın. Yoğurtlu sos için bütün malzemeleri bir kase içine alıp karıştırın. Sıcak olarak tavuğu servis etmeden önce yoğurtlu sosu üzerine dökün. Malzemeler     500-600 gram tavuk göğsü     Tuz     Karabiber     Pul biber     Kekik Sos için     1 şişe soda     5 yemek kaşığı un     1 yumurta     1 tatlı kaşığı karbonat Servis için Yoğurtlu sos     1 çay bardağı yoğurt     1 diş sarımsak     3 yemek kaşığı mayonez İpucu Patates kız

Karnabahar Çorbası Tarifi

Karnabahar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Karnabaharları çiçeklerine ayırın ve üzerini hafif geçecek kadar su ekleyin. Bu şekilde haşlayın. Karnabaharlar iyice yumuşayınca blenderden geçirin. Karışım içine bir bardak süt ekleyip bir taşım kaynatın. Başka bir yerde tava içinde yemeklik doğranan soğanları yağ ile kavurun. Soğanlar pembeleşince üzerine ununu ekleyin ve karıştırarak kavurun. Unun kokusu çıkınca salçasını ekleyip karıştırın. Salça da eriyince çorba sosunu ocak üzerinden alıp diğer tenceredeki çorbanın içine ekleyin. Blender ile çorbayı karıştırın ve tuz, pul biber, nanesini ekleyip bir taşım kaynatın. Malzemeler     1 orta boy Karnabahar     5 su bardağı içme suyu     3 yemek kaşığı dolusu un     1 su bardağı süt     2 yemek kaşığı tereyağı     1 yemek kaşığı salça     1 orta boy soğan     Nane     Pul biber     Tuz İpucu Et suyu ile çorbanıza lezzet katabilirsiniz.

Zarf Börek Tarifi

Zarf Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Tereyağını su ile birlikte eritin. Yufkayı temiz ve düz bir tezgah üzerine serin. Dört yanından katlayarak yufkanın kare şekli almasını sağlayın. İç malzeme için maydanozları ince ince kıyın ve peynir ile karıştırın. En son yumurta akı ekleyip güzelce karıştırın. Hazır olan yufkanın dört bir kenarına bir kaşık kadar iç harçtan koyun. Yufkaların uç kısımlarını üzerine kapatın ve zarf şekli verin. Zarf börek üzerine yumurta sarısını sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Malzemeler        1 adet yufka     1 yemek kaşığı tereyağı     1 kahve fincanı su İçi için     Beyaz Peynir     Maydanoz     1 yumurta akı Üzeri için     1 yumurta sarısı     Susam     Çörek otu İpucu Kıymalı harç ile de yapabilirsiniz.

Milföy Kasede Güveç

Milföy Kasede Güveç Tarifi Nasıl Yapılır? Tavanızı ocağa koyun eti suyunu çekene kadar kavurun . Soğan ve biberleri ince ince dilimleyin. Sotelenen etlere soğanları ve biberleri ekleyip sotelemeye devam edin. . Pişen etlere küp doğranmış domatesi ilave edip kavurmaya devam edin.Sarimsak ve baharatlar ile tatlandırdıktan sonra kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Pişen iç harcınızı küçük servis kaselerinize paylaştırın. Üzerine kare şeklinde olan milföyleri elinizle cekerek yerleştirin. Milföyün köşe kısımlarını servis kasenize bastırıp orta kısmına bıçak yardımı ile artı şeklinde kesit oluşturun.Son olarak yumurta sarısı sürüp, çörekotu ile süsleyin 180 derecelik fırında 20 dakika pişirip sıcak servis edin. Malzemeler 300 gr. kuzu kuşbaşı et 1 adet kuru soğan 1adet kapya biber 2 adet yeşilbiber 3 diş sarımsak 2 adet domates Tuz Karabiber Kekik Kimyon Üzeri için Kare milföy 1 adet yumurta sarısı Çörekotu Susam İpucu Isıya dayanaklı tüm kaselerden kullanabilirsiniz

Sulu Kavurma Tarifi

resim kaynak yemek.com Sulu Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır? Kuşbaşından biraz daha küçük doğranmış olan etinizi alın ve 3 dakika kadar ocakta kızdırdığınız bir düdüklü tencerenin içerisine alın. Tahta bir kaşık yardımıyla bir kaç kez karıştırın ve etler suyunu salıp tekrar çekene dek, ara ara karıştırmaya devam edin. Etler suyunu çektikten sonra, 4 su bardağı sıcak suyu etlerin üstüne gezdirin. Kaynamaya başlayınca, düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika bu şekilde pişmeye bırakın. Bu sırada; kuru soğanı güzelce rendeleyin ve bir kenara alın. Etler piştikten sonra, düdüklü tencerenin kapağını açın. Başka bir tencereye zeytinyağını ve tereyağını alın, yağ kızmaya başlayınca içerisine rendelediğiniz soğanı alın ve rengi pembeleşinceye dek kavurun. Ardından suyuyla birlikte, pişmiş olan etleri de tencereye alın ve birlikte kıvam alıp, güzelce pişmeleri için, ocağın altını kısıp, tencerenin kapağını hafif aralık bırakarak, yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakın. Daha sonra tuzunu ve ka

Yumuşacık Pişsin, Uzun Süre Dayansın, Tüm Püf Noktalarıyla: Kavurma Nasıl Yapılır?

Birliğin ve beraberliğin paylaşıldığı bayramdır Kurban Bayramı. İkramlar çoğalır, ev bereketlenir, bayram kavurması ağır ağır pişirilir. Sohbet, muhabbet ve lezzet sofrada her daim yerini alır. Evdeki et oranı da birden bire artış göstermeye başlar. Birçok tarifte etleri kullanıyoruz ancak etleri birden tüketmek gibi bir durumumuz da olmuyor. Bu aşamada geleneklerimiz devreye giriyor ve kavurmalar pişiriliyor. Kışlık enfes kavurmalardan pilavın yanına sıcacık yenecek kemikli kavurmalara kadar kavurma çeşitleriyle ilgili tüm sorularınıza yanıt olmaya geliyoruz. Dillere destan kavurmaların da püf noktaları mevcut. Onları da bilmek şart! Etleriniz hazırsa biz başlıyoruz kavurmaları anlatmaya. Kuşbaşı et nasıl pişirilir? Etin orta boylardaki, küp küp doğranmış haline kuşbaşı deniliyor. Kuşbaşı etleri pişirmek ise oldukça mühim. Etin en lezzetli hallerinden biri olan kuşbaşı, fazla pişse lastik gibi sert bir kıvama geliyor. Bazı etlerde hatalı pişirme sonucunda lezzetli bir kıvama gelmiyor.