Karnabahar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Karnabaharları çiçeklerine ayırın ve üzerini hafif geçecek kadar su ekleyin. Bu şekilde haşlayın. Karnabaharlar iyice yumuşayınca blenderden geçirin. Karışım içine bir bardak süt ekleyip bir taşım kaynatın. Başka bir yerde tava içinde yemeklik doğranan soğanları yağ ile kavurun. Soğanlar pembeleşince üzerine ununu ekleyin ve karıştırarak kavurun. Unun kokusu çıkınca salçasını ekleyip karıştırın. Salça da eriyince çorba sosunu ocak üzerinden alıp diğer tenceredeki çorbanın içine ekleyin. Blender ile çorbayı karıştırın ve tuz, pul biber, nanesini ekleyip bir taşım kaynatın.
Malzemeler
- 1 orta boy Karnabahar
- 5 su bardağı içme suyu
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 orta boy soğan
- Nane
- Pul biber
- Tuz
İpucu
Et suyu ile çorbanıza lezzet katabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder