Ana içeriğe atla

Sulu Kavurma Tarifi

Sulu Kavurma Tarifiresim kaynak yemek.com

Sulu Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

Kuşbaşından biraz daha küçük doğranmış olan etinizi alın ve 3 dakika kadar ocakta kızdırdığınız bir düdüklü tencerenin içerisine alın. Tahta bir kaşık yardımıyla bir kaç kez karıştırın ve etler suyunu salıp tekrar çekene dek, ara ara karıştırmaya devam edin. Etler suyunu çektikten sonra, 4 su bardağı sıcak suyu etlerin üstüne gezdirin. Kaynamaya başlayınca, düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika bu şekilde pişmeye bırakın.

Bu sırada; kuru soğanı güzelce rendeleyin ve bir kenara alın.
Etler piştikten sonra, düdüklü tencerenin kapağını açın. Başka bir tencereye zeytinyağını ve tereyağını alın, yağ kızmaya başlayınca içerisine rendelediğiniz soğanı alın ve rengi pembeleşinceye dek kavurun. Ardından suyuyla birlikte, pişmiş olan etleri de tencereye alın ve birlikte kıvam alıp, güzelce pişmeleri için, ocağın altını kısıp, tencerenin kapağını hafif aralık bırakarak, yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakın. Daha sonra tuzunu ve karabiberini ilave edip, güzelce karıştırın ve sıcak sıcak servis edin.

Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

İpucu

Yemeğinizi hazırlarken, bir kenarda sıcak suyu hazır bulundurun. Etin sertleşmemesi için, kesinlikle ve kesinlikle sıcak su kullanmalısınız.


Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye Tarifi

Islak Kurabiye Nasıl Yapılır?Fırını 180 derecede önceden ısıtın ve karıştırma kabına tereyağı ve sıvı yağı alın, yumurtayı ekleyin, pudra şekeri, kakao ve vanilyayı ilave edin. Parmak uçlarınızla tereyağını ezerek malzemeleri karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ekleyip kurabiye hamurunu bütünleşene kadar yoğurmaya başlayın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurların orta kısımlarına işaret parmağınızla hafifçe bastırıp düğme şekli verin ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında, hazırladığınız kurabiyeleri 20-23 dakika kadar pişirin. Üstleri çatlayınca fırından çıkartın.Şerbeti için:bir kaseye toz şekeri ve suyu aktarın, şeker tamamen eriyene kadar kaşıkla karıştırın. Kurabiyelerin ilk sıcağının geçmesi için 3 dakika serin bir yerde bekletin. Her bir kurabiyenin altını ve üstünü şekerli suya batırıp tepsiye dizin. Şerbeti içine çekmesi için en az yarım saat be…

Waffle Tarifi

Waffle Nasıl Yapılır?Yumurta sarısını ve beyazlarını ayrı ayrı kaplara ayırın. Yumurta beyazlarının olduğu karıştırma kabına ayrıca tuz ekleyin. Bir mikser yardımıyla, hızlı devirde köpük köpük olana kadar yaklaşık 5- 6 dakika çırpın. Yumurta sarılarının olduğu karıştırma kabına toz şeker katın. Şeker eriyipkarışım beyaza yakın bir renk alana kadar yumurtaları çırpın. Süt, ayçiçek yağı ve vanilyayı da ilave ettikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Elenmiş unu ve kabartma tozunu da katıp, bir çırpma teli yardımıyla tüm malzemeyi karıştırmaya devam edin. Çırpılmış yumurta beyazlarını, waffle harcı ile buluşturun. Akışkan bir kıvam elde edene kadar tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.Waffle makinesini kızdırın. Hazırladığınız harçtan bir kepçe kadar waffle gözüne dökün. Makinanın kapağını kapattıktan sonra orta ısıda, aralarda kontrol ederek pişirme işlemini gerçekleştirin. Hazırladığınız waffle karışımı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Renk alıp, dışı çıtır içi daha yumuşak k…

Patates Röşti Tarifi

Patates Röşti Nasıl Yapılır?Patatesleri kaynar suda dış kısmı hafif yumuşayana kadar kaynatın ve ocaktan alın. Soğumuş patatesleri rendeleyin. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile biberleri ve taze soğanı soteleyin ve ocaktan alın. Yağladığınız ve ısıttığınız diğer tavaya rendelediğiniz patateslerin yarısını tavaya koyun ve bastırarak düzleştirin. Üzerine biber ve taze soğan karışımını ve kaşar peynirini ekleyin ve geriye kalan rendelenmiş patatesleri de ekleyip düzleştirin.Kısık ateşte alt kısmı kızarana kadar pişirin. Düz bir tencere kapağı yardımıyla röştiyi ters çevirin ve diğer tarafı da kızarana kadar pişirin. Pişen röştiyi ocaktan alın ve dilimleyerek servis ediniz. Afiyet Olsun.Malzemeler3 adet patates (haşlanmış, rendelenmiş)1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biber1 yemek kaşığı tereyağı100 gram rendelenmiş kaşar peyniri1 adet kapya biber (doğranmış)1 adet yeşil biber (doğranmış)1/2 demet taze soğan (doğranmış)100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)İpu…