Ana içeriğe atla

Sulu Kavurma Tarifi

Sulu Kavurma Tarifiresim kaynak yemek.com

Sulu Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

Kuşbaşından biraz daha küçük doğranmış olan etinizi alın ve 3 dakika kadar ocakta kızdırdığınız bir düdüklü tencerenin içerisine alın. Tahta bir kaşık yardımıyla bir kaç kez karıştırın ve etler suyunu salıp tekrar çekene dek, ara ara karıştırmaya devam edin. Etler suyunu çektikten sonra, 4 su bardağı sıcak suyu etlerin üstüne gezdirin. Kaynamaya başlayınca, düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika bu şekilde pişmeye bırakın.

Bu sırada; kuru soğanı güzelce rendeleyin ve bir kenara alın.
Etler piştikten sonra, düdüklü tencerenin kapağını açın. Başka bir tencereye zeytinyağını ve tereyağını alın, yağ kızmaya başlayınca içerisine rendelediğiniz soğanı alın ve rengi pembeleşinceye dek kavurun. Ardından suyuyla birlikte, pişmiş olan etleri de tencereye alın ve birlikte kıvam alıp, güzelce pişmeleri için, ocağın altını kısıp, tencerenin kapağını hafif aralık bırakarak, yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakın. Daha sonra tuzunu ve karabiberini ilave edip, güzelce karıştırın ve sıcak sıcak servis edin.

Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

İpucu

Yemeğinizi hazırlarken, bir kenarda sıcak suyu hazır bulundurun. Etin sertleşmemesi için, kesinlikle ve kesinlikle sıcak su kullanmalısınız.

Yorumlar


Bu blogdaki popüler yayınlar

Etli Patates Yemeği Tarifi

Resim kaynak instagram @morbostanEtli Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?Havucu ve patatesleri iyice yıkayın, kabuklarını soyun. Havucu yuvarlak bir biçimde doğrayın. Patatesleri ise küp küp doğrayın.Tencerenizi ocağa alın ve içerisine kuşbaşı etleri ilave edip, mühürleyin. Üzerine sırası ile yağ ve havuç ekleyin, kavurmaya başlayın.Havuçlar hafif renk değiştirdiğinde içerisine patatesleri ve sarımsakları atın. Karıştırmaya devam edin.Kavurduğunuz malzemelerin üzerine salça ilave edin. Son olarak suyunu, tuz ve baharatlarını ekleyin ve kapağını kapatarak, orta ateşte pişmeye bırakın.Patates, havuç ve etlerinizin pişme durumunu kontrol ederek ocağınızın altını kapatın. Yemeğinizi biraz dinlendirdikten sonra tabaklarına alıp, üzerine yeşil soğan ekleyerek servis edin.Malzemeler    400 gram kuşbaşı dana eti    2 adet orta boy patates    1 adet büyük boy havuç    2 diş sarımsak (arzuya göre)    1 yemek kaşığı biber salçası    2,5 su bardağı su    2,5 yemek kaşığı zeytinyağı    2 çay kaşı…

Akıtma Tarifi

Akıtma Tarifi Nasıl Yapılır?Yumurtayı geniş bir kabın içinde, çırpma teli ile hafifçe karıştırın.Diğer malzemeleri de ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpmaya devam edin.Bütün malzemeler karıştıktan sonra 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.Derin olmayan geniş tavayı iyice ısıtın. Bir peçete yardımı ile hafif yağlayın ve bir kepçe hamuru tavayı sallayarak iyice yayın.Üst kısım göz göz olana kadar pişirin. Bir tabak yardımı ile diğer yüzünü çevirin.Her iki yüz de iyice pişince afiyetle yemek üzere sunuma hazırlayın. İşte bu kadar, afiyet olsun!Malzemeler2 adet yumurta1 su bardağı süt2 yemek kaşığı su1 yemek kaşığı zeytinyağı6 yemek kaşığı un1/2 çay kaşığı tuz1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı şeker

Kırmızı Kadife Kurabiye Tarifi

Kırmızı Kadife Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?Kırmızı rengi vermek için öncelikle pancarları rendeleyin. Blendera alın. Üzerine vişneleri ve elma sirkesini ilave edin.Pancar ve vişne pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Karışımın içinde herhangi bir parça kalmadığına emin olun ve bir köşeye alın. Dilerseniz bunun yerine 1 damla kadar gıda boyası ilave edebilirsiniz.Ardından kurabiye hamurunu hazırlamaya başlayın. Soğuk bir halde küp küp parçalara ayırdığınız tereyağını şeker ile birlikte çırpın. Kremamsı bir kıvam aldığında içine yumurtanın sarısını ilave edin ve çırpmaya devam edin.Ardından içine önceden hazırladığınız karışımdan 2 yemek kaşığı ilave edin ve spatula yardımıyla iyice karıştırın.Son olarak içerisine un ve kabartma tozunu ilave ederek kurabiye hamurunu toparlayın.Fırın tepsinizin üzerine pişirme kağıdı serin. Kurabiyelerinize şekil verin ve daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.Kurabiyeleriniz pişerken dolgu malz…