Milföy Kasede Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Tavanızı ocağa koyun eti suyunu çekene kadar kavurun . Soğan ve biberleri ince ince dilimleyin.
Sotelenen etlere soğanları ve biberleri ekleyip sotelemeye devam edin. . Pişen etlere küp doğranmış domatesi ilave edip kavurmaya devam edin.Sarimsak ve baharatlar ile tatlandırdıktan sonra kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
Pişen iç harcınızı küçük servis kaselerinize paylaştırın. Üzerine kare şeklinde olan milföyleri elinizle cekerek yerleştirin. Milföyün köşe kısımlarını servis kasenize bastırıp orta kısmına bıçak yardımı ile artı şeklinde kesit oluşturun.Son olarak yumurta sarısı sürüp, çörekotu ile süsleyin 180 derecelik fırında 20 dakika pişirip sıcak servis edin.
Malzemeler
- 300 gr. kuzu kuşbaşı et
- 1 adet kuru soğan
- 1adet kapya biber
- 2 adet yeşilbiber
- 3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Kimyon
Üzeri için
- Kare milföy
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörekotu
- Susam
İpucu
Isıya dayanaklı tüm kaselerden kullanabilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder