Zarf Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Tereyağını su ile birlikte eritin. Yufkayı temiz ve düz bir tezgah üzerine serin. Dört yanından katlayarak yufkanın kare şekli almasını sağlayın. İç malzeme için maydanozları ince ince kıyın ve peynir ile karıştırın. En son yumurta akı ekleyip güzelce karıştırın. Hazır olan yufkanın dört bir kenarına bir kaşık kadar iç harçtan koyun. Yufkaların uç kısımlarını üzerine kapatın ve zarf şekli verin. Zarf börek üzerine yumurta sarısını sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Malzemeler
- 1 adet yufka
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kahve fincanı su
İçi için
- Beyaz Peynir
- Maydanoz
- 1 yumurta akı
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
İpucu
Kıymalı harç ile de yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder