Yalancı Kalamar Tarifi Nasıl Yapılır?
Tavuğu parmak kalınlığında doğrayın. Baharatları ve tuzu ekleyip elinizle tavukları güzelce ovun. 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Sos için yumurtayı bir kase içinde çırpın. Kase içine diğer sos malzemelerini de ekleyin ve karıştırın. Sosun içine baharatlanan ve dinlenen tavukları koyup karıştırın. Yağı tencere içinde kızdırın. Tavuk dilimlerini tek tek bu kızgın yağın içine atıp çevirerek pişirin. Kızaran tavukların fazla yağını almak için servis tabağına temiz peçete serin. Tavukları üzerine koyun ve yağını çekmesini sağlayın. Yoğurtlu sos için bütün malzemeleri bir kase içine alıp karıştırın. Sıcak olarak tavuğu servis etmeden önce yoğurtlu sosu üzerine dökün.
Malzemeler
- 500-600 gram tavuk göğsü
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
Sos için
- 1 şişe soda
- 5 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı karbonat
Servis için Yoğurtlu sos
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı mayonez
İpucu
Patates kızartması ile servis yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder