Ana içeriğe atla

Kayıtlar


Tahinli Piyaz Tarifi

Tahinli Piyaz Nasıl Yapılır? Ölçülü kuru fasulyeden 3 yemek kaşığı haşlanmış fasulyeyi ezin. Tahin, limon suyu, tuz, sirke ve suyu karıştırın. Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar tahinli sosu ezerek karıştırın. Eğer sulu bir kıvam olmasını isterseniz su oranını artırabilirsiniz. Kırmızı soğanı iri iri doğrayın ve 2,5 su bardağı haşlanmış fasulyeyle iyice harmanlayın. Domatesleri ortadan ikiye bölün ve maydanozları ince ince kıyın. Yumurtayı da bu aşamada haşlayın ve hazırlayın. Servis tabağına kırmızı soğanlı piyazı yerleştirin ve tahinli sosu ilave edin. Domatesleri ve haşlanmış yumurtayı zevkinize göre yerleştirin. İnce kıyılmış maydanoz ve zeytinyağını da piyazın  üzerinde gezdirerek servise hazır hale getirin. Afiyetler olsun. Malzemeler 3 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 1 adet kırmızı soğan 1 çay kaşığı tuz 1/2 adet limonun suyu 2 yemek kaşığı tahin 1 tatlı kaşığı sirke 3 yemek kaşığı ılık su 6 adet cherry domates 1 adet haşlanmış yumurta 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz  

Soslu Kanat Tarifi

resim kaynak myrecipes Soslu Kanat Nasıl Yapılır? Tavuk kanatları bol suda yıkayıp fazla sularını kağıt havlu yardımıyla alın.Sarımsakları rendeleyin. Ayçiçek yağı, süt, yoğurt, domates salçası, acı sos ve balı geniş bir kapta karıştırın.Rendelenmiş sarımsak, defne yaprağı, kekik, taze çekilmiş renkli tane karabiber, ayıklanmış biberiye dalları ve tuzu katın. Tüm malzemeyi karıştırın. Tavuk kanatları hazırladığınız sos karışımına bulayıp fırın tepsisine tek sıra halinde dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Sosunu çeken ve baharatlarla tatlanan kanatları, sıcak olarak servis edin. Malzemeler 1 kg tavuk kanat 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı 4 yemek kaşığı süt 2 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı acı sos 2 diş sarımsak 1/2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi 1/2 tatlı kaşığı bal 1 adet defne yaprağı 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 dal taze biberiye İpucu Marinasyon karışımını uzatman

Arabaşı Çorbası Tarifi

Arabaşı Çorbası Nasıl Yapılır? Tavuğu bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar su koyup kaynamaya bırakın. Kaynayınca o suyu dökün ve bir daha su koyun. Bu işlemin amacı tavuk suyunun berrak dolayısıyla çorba nın da berrak olması. Bu sefer kereviz sapını, dörde böldüğünüz soğanı, 3 parçaya kestiğiniz havucu, sarımsağı, defne yaprağını ve maydanoz saplarını da suya ekleyin. En az 9 bardak su olmalı. Su kaynamaya başlayıncaya kadar yüksek ateşte kaynamaya başlayınca altını kısın ve tıngırdamada kalsın.Arada bir konrtol edin, suyun üzerinde kef birikirse onu alın. Bu tavuk suyu 1 saat kadar pişmeli.Bir saatin sonunda tavuğu tencereden alıp suyunu süzün ama suyu kesinlikle dökmeyin. Çorbaya asıl lezzetini veren bu su. Tencerede tereyağını eritin, sıvıyağı da ekleyin. Yağ ısınınca unu eleyerek ekleyin ve kavurmaya başlayın. Unun kokusu çıkmaya başlayınca, salçaları da ekleyip salçalarında kokusu çıkana kadar kavurun.Salçalarda kavrulduktan sonra, yavaş yavaş 8 bardak tavuk suyunu ekl

Tavuk Köftesi ve Sote Sebzeler Tarifi

Tavuk Köftesi ve Sote Sebzeler Nasıl Yapılır? Göğüs etinden hazırlanan tavuk kıymasını bir kabın içine alın. 1 adet soğanı, iki diş sarımsağı ve maydanozu ince ince kıyın ya da mutfak robotundan geçirin. Ardından bu sebzeleri kıymanın içerisine ilave edin. Yumurta ve baharatları da ekleyerek yoğurmaya başlayın. Harç kıvam aldığında elinizle parçalara ayırın ve köfte şekli verin. Daha sonra dolapta 15 dakika dinlenmeye bırakın. 1 adet soğanı piyazlık doğrayın ve 2 diş sarımsağı rendeleyin. Biberlerin tohum kısımlarını çıkararak iri iri doğrayın.  Kuşkonmaz ları soyacak yardımıyla traşlayın ve doğrayın. Tüm sebzelerinizi hazırladıktan sonra ocağa tavanızı alın ve altını yakın ve zeytinyağı ekleyin. Ardından sarımsaklarıilave ederek sotelemeye başlayın. Sarımsakların üzerine soğanları ilave edin ve karıştırarak sotelemeye devam edin. Soğanların rengi hafifçe değişmeye başladığında biberleri, ardından kuşkonmazları ilave edin. Sotelenen sebzelerin üzerine tuz, karabiber ve balzamik

Mayonezli Tavuk Salatası Tarifi

Mayonezli Tavuk Salatası Nasıl Yapılır? Orta boy bir tencerenin içerisine tavukları alın ve üzerine suyu ilave edin. 15-20 dakika kadar tavukları haşlayın. Haşlanan tavukları bir kabın içerisine alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra küp küp doğrayın.Bir kabın içerisine 1 diş sarımsağı alın ve dövün. Mısırların suyunu süzün ve sarımsağın üzerine ekleyin. Didiklediğiniz tavukları ilave edin.Bu karışımın üzerine mayonez , baharat ve yoğurdu ekleyerek iyice karıştırın. Cevizleri robotta çok ince olmayacak şekilde çekin ve son sokunuş olarak tavuklu salata nızın içine ekleyerek servis edin. Afiyet olsun. Malzemeler 3 su bardağısu 450 gramtavuk göğsü 1 adet küçük boykonserve mısır 1 dişsarımsak 5 yemek kaşığıyoğurt 1 yemek kaşığımayonez 10-12 adetceviz içi 1 çay kaşığıtuz 1/2 çay kaşığıkarabiber İpucu Tavuklarınızı haşlarken kokusu sizi rahatsız ederse içine 1 dilim limon atabilirsiniz. Hem kokuyu önleyecek, hem lezzetini arttıracaktır.

Mantarlı Izgara Tavuk Tarifi

Mantarlı Izgara Tavuk Nasıl Yapılır? Tavuk göğüslerini 2 parçaya bölün.Göğüsleri zeytinyağı, sarımsak, soda, tuz ve karabiberle marine edin. Izgara yı ısıtın ve tavukların iki yüzünü de iyice pişirin.Başka bir tavada tereyağını eritin, mantar ları soteleyin. Sotelenen ve suyunu salan mantarlara tavukları ilave edip lezzetlerini karıştırın.Maydanozu ince ince kıyıp tavuk ve mantarlara ilave edin ve son bir kez çevirip, tavayı ocaktan alın. Afiyet olsun. Malzemeler 2 adet tavuk göğsü 10 adet kültür mantarı 1/2 demet maydanoz 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı tereyağı 2 diş sarımsak 1/2 şişe soda İpucu Soda, tavuğun sertliğini alıp, kuru bir tavuk göğsü yemenize engel olacaktır.