Süslü Tava Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 yemek kaşığı tereyağını eritin ve ince ince doğranmış soğanları kavurun.
- Kıymayı ilave edin ve iyice kavurun. Baharatlarla aromalandırın.
- Süt ve zeyinyağını bir kasenin içinde birleştirin.
- 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla tavayı iyice yağlayın.
- 1 yufkayı tavanın tabanına yerleştirin. Sütlü ve zeytinyağlı karışımdan sürün.
- Kalan 1,5 yufkayı çeyrek parçalara İki parçayı tabana yerleştirin ve kıymalı harcı ilave edin. Kıymalı harcın üzerine rendelenmiş kaşarı ilave edin ve diğer 2 parçayla üzerini kapatın.
- Üzerine tekrar harcı ve kaşarı ilave edin. Diğer yufakalarla üzerini örtün ve karışımı iyice yedirerek dökün. Yufkayı kapatın ve sütlü zeytinyağlı karışımı iyice dökün.
- Tavanın kapağını kapatın ve 10 dakika kısık ateşte pişirin.
- Tabak yardımıyla çevirin ve 10 dakika daha pişirin.
- Üzerine yoğurt sarımsak, pul biberli tereyağı ve maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Malzemeler
- 2,5 adet yufka
- 1 adet soğan
- 500 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 250 ml. süt
- 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 su bardağı zeytinyağı + 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 3 yemek kaşığı tereyağı (erimiş, pul biberle aromalandırılmış)
İpucu
Dilerseniz fırında, iki yüzünü de çevirmek şartıyla 165 derecede 20 dakika pişirebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder