Runeberg Keki Tarifi Nasıl Yaplılır?
- Zencefilli kurabiyeleri mutfak robotu veya havan kullanarak un kıvamına getirin.
- Bir çırpma kabında yumuşak tereyağı ve şekeri mikserle krema gibi olana kadar çırpın. Yumurtaları karışıma teker teker ekleyin. Her birini ekledikten sonra bir dakika kadar mikserle karıştırın.
- Elma suyunu ekleyip karıştırın.
- Unu, toz haline getirdiğiniz zencefilli kurabiyeleri, karbonat ve toz tarçını karışıma ekleyin. Bu aşamada mikser kullanmayın. Tahta bir spatula yardımıyla kenarlardan ortaya doğru katlayarak karışımı bütünleştirin.
- Yağladığınız muffin kalıplarına veya kağıtlarına karışımı paylaştırın. Karışımı kalıplara koyduktan sonra kaşığın tersiyle üzerlerini düzeltin.
- 190 dereceye ayarladığınız fırında 20-25 dakika arası kontrollü şekilde pişirin. 20. dakikada kürdan testi yaparak pişme durumunu kontrol edin. Kürdan temiz çıktığında kekleri fırından alın. Kekleri oda ısısında soğumaya bırakın.
- Kalıptan çıkardığınız soğumuş keklerin üzerine birer yemek kaşığı elma suyu gezdirin.
- Bir kasede pudra şekerini kaynar suyla hızlıca karıştırın. Karışımı krema torbası veya kaşığın ucuyla keklerin üzerinde bir daire olacak şekilde gezdirin.
- Dairelerin içerisine reçel koyarak servis yapın.
Malzemeler
- 150 gram tereyağ
- 120 gram toz şeker
- 2 adet yumurta
- 100 ml. elma suyu
- 150 gram tam buğday unu
- 100 gram zencefilli kurabiye
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı tereyağ(kalıpları yağlamak için)
Üzeri için:
- 100 ml. elma suyu
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı sıcak su
- 2 yemek kaşığı böğürtlen, ahududu veya vişne reçeli
İpucu
Keki tam buğday unu yerine beyaz un kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder