Ana içeriğe atla

Mantar Salatası Tarifi

Mantar Salatası Tarifi

Mantar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Mantarları iyice yıkayıp, temizledikten sonra zeytinyağında bütün ya da dilimlenmiş olarak soteleyin.
  2. Ekmek dilimlerinin üzerine zeytinyağı sürüp, kekik serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 2 dakika kadar fırınlayın.
  3. Göbek ve kıvırcık marul yapraklarını, yıkayıp kuruladıktan sonra incecik kıyın. Ardından servis tabağının tabanına yerleştirin.
  4. Üzerine sotelenmiş mantarları, ikiye böldüğünüz bebek mısırları ve halka halka doğradığınız kırmızı soğanı ekleyin.
  5. Domatesi sekiz eşit parçaya böldükten sonra servis tabağının kenar kısımlarına yerleştirin.
  6. Üzüm sirkesi, hardal, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kapta çırptıktan sonra salatanın üzerine gezdirin.
  7. Kızarmış ekmek dilimleri eşliğinde servis yapın. Sevdiklerinizle paylaşın.

Malzemeler

  •     1/2 adet kıvırcık marul
  •     1/2 adet göbek marul
  •     200 gram kültür mantarı
  •     1 yemek kaşığı zeytinyağı
  •     4 adet bebek mısır
  •     1 adet domates
  •     1 adet kırmızı soğan

Sosu için:

  •     2 yemek kaşığı zeytinyağı
  •     1 tatlı kaşığı hardal
  •     1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
  •     1/2 çay kaşığı tuz

Servisi için:

  •     2 dilim kızarmış ekmek
  •     1 yemek kaşığı zeytinyağı
  •     1 çay kaşığı kekik

İpucu

Mantarları sulanmaması için; geniş tabanlı büyük bir tavada, tek seferde ve yüksek ateşte soteleyin.

Yorumlar


Bu blogdaki popüler yayınlar

Etli Patates Yemeği Tarifi

Resim kaynak instagram @morbostanEtli Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?Havucu ve patatesleri iyice yıkayın, kabuklarını soyun. Havucu yuvarlak bir biçimde doğrayın. Patatesleri ise küp küp doğrayın.Tencerenizi ocağa alın ve içerisine kuşbaşı etleri ilave edip, mühürleyin. Üzerine sırası ile yağ ve havuç ekleyin, kavurmaya başlayın.Havuçlar hafif renk değiştirdiğinde içerisine patatesleri ve sarımsakları atın. Karıştırmaya devam edin.Kavurduğunuz malzemelerin üzerine salça ilave edin. Son olarak suyunu, tuz ve baharatlarını ekleyin ve kapağını kapatarak, orta ateşte pişmeye bırakın.Patates, havuç ve etlerinizin pişme durumunu kontrol ederek ocağınızın altını kapatın. Yemeğinizi biraz dinlendirdikten sonra tabaklarına alıp, üzerine yeşil soğan ekleyerek servis edin.Malzemeler    400 gram kuşbaşı dana eti    2 adet orta boy patates    1 adet büyük boy havuç    2 diş sarımsak (arzuya göre)    1 yemek kaşığı biber salçası    2,5 su bardağı su    2,5 yemek kaşığı zeytinyağı    2 çay kaşı…

Akıtma Tarifi

Akıtma Tarifi Nasıl Yapılır?Yumurtayı geniş bir kabın içinde, çırpma teli ile hafifçe karıştırın.Diğer malzemeleri de ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpmaya devam edin.Bütün malzemeler karıştıktan sonra 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.Derin olmayan geniş tavayı iyice ısıtın. Bir peçete yardımı ile hafif yağlayın ve bir kepçe hamuru tavayı sallayarak iyice yayın.Üst kısım göz göz olana kadar pişirin. Bir tabak yardımı ile diğer yüzünü çevirin.Her iki yüz de iyice pişince afiyetle yemek üzere sunuma hazırlayın. İşte bu kadar, afiyet olsun!Malzemeler2 adet yumurta1 su bardağı süt2 yemek kaşığı su1 yemek kaşığı zeytinyağı6 yemek kaşığı un1/2 çay kaşığı tuz1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı şeker

Kırmızı Kadife Kurabiye Tarifi

Kırmızı Kadife Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?Kırmızı rengi vermek için öncelikle pancarları rendeleyin. Blendera alın. Üzerine vişneleri ve elma sirkesini ilave edin.Pancar ve vişne pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Karışımın içinde herhangi bir parça kalmadığına emin olun ve bir köşeye alın. Dilerseniz bunun yerine 1 damla kadar gıda boyası ilave edebilirsiniz.Ardından kurabiye hamurunu hazırlamaya başlayın. Soğuk bir halde küp küp parçalara ayırdığınız tereyağını şeker ile birlikte çırpın. Kremamsı bir kıvam aldığında içine yumurtanın sarısını ilave edin ve çırpmaya devam edin.Ardından içine önceden hazırladığınız karışımdan 2 yemek kaşığı ilave edin ve spatula yardımıyla iyice karıştırın.Son olarak içerisine un ve kabartma tozunu ilave ederek kurabiye hamurunu toparlayın.Fırın tepsinizin üzerine pişirme kağıdı serin. Kurabiyelerinize şekil verin ve daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.Kurabiyeleriniz pişerken dolgu malz…