Ana içeriğe atla

Lahmacun Tarifi

Lahmacun Tarifi

Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İç harç için, öncelikle soğan ve sarımsağı birlikte mutfak robotundan geçirin.
  2. Bir kapta kıyma, robottan geçirdiğiniz soğan ve sarımsak, domates, biber, salçalar, tuz, karabiber, pul biber ve kıyılmış maydanozu karıştırın.
  3. Hazırladığınız harcınızı dolaba kaldırın.
  4. Hamuru için, unu geniş bir kaba eleyin.
  5. Bir parça su yardımı ile yaş mayayı sulandırın.
  6. En son tuzu ilave edecek şekilde hamuru yoğurun. Bezeler halinde hafif unlanmış tezgahta üzerini nemli bezle mayalandırmaya bırakın.
  7. Fırını 170 derece fansız programa ayarlayın.
  8. Mayalanan bezeleri oklava veya merdane yardımıyla inceltin.
  9. İç harcı incelttiğiniz hamurlara paylaştırın ve fırında dilediğiniz ölçüde kızarana kadar pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Malzemeler

Hamur İçin:

  •     500 gram un
  •     1/2 paket yaş maya
  •     200 gram su
  •     10 gram tuz

İç Harç İçin:

  •     500 gram dana kıyma
  •     1 adet soğan
  •     1 diş sarımsak
  •     1 adet domates(kabuğu soyulup, doğranmış)
  •     1 adet yeşil biber(doğranmış)
  •     1 yemek kaşığı biber salçası
  •     1 yemek kaşığı domates salçası
  •     1 çay kaşığı tuz
  •     1 çay kaşığı karabiber
  •     1 çay kaşığı pul biber
  •     1/2 demet maydanoz(kıyılmış)

İpucu

Mayalanma sürecinin hızlanması için ılık su kullanmalısınız.


Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye Tarifi

Islak Kurabiye Nasıl Yapılır?Fırını 180 derecede önceden ısıtın ve karıştırma kabına tereyağı ve sıvı yağı alın, yumurtayı ekleyin, pudra şekeri, kakao ve vanilyayı ilave edin. Parmak uçlarınızla tereyağını ezerek malzemeleri karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ekleyip kurabiye hamurunu bütünleşene kadar yoğurmaya başlayın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurların orta kısımlarına işaret parmağınızla hafifçe bastırıp düğme şekli verin ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında, hazırladığınız kurabiyeleri 20-23 dakika kadar pişirin. Üstleri çatlayınca fırından çıkartın.Şerbeti için:bir kaseye toz şekeri ve suyu aktarın, şeker tamamen eriyene kadar kaşıkla karıştırın. Kurabiyelerin ilk sıcağının geçmesi için 3 dakika serin bir yerde bekletin. Her bir kurabiyenin altını ve üstünü şekerli suya batırıp tepsiye dizin. Şerbeti içine çekmesi için en az yarım saat be…

Waffle Tarifi

Waffle Nasıl Yapılır?Yumurta sarısını ve beyazlarını ayrı ayrı kaplara ayırın. Yumurta beyazlarının olduğu karıştırma kabına ayrıca tuz ekleyin. Bir mikser yardımıyla, hızlı devirde köpük köpük olana kadar yaklaşık 5- 6 dakika çırpın. Yumurta sarılarının olduğu karıştırma kabına toz şeker katın. Şeker eriyipkarışım beyaza yakın bir renk alana kadar yumurtaları çırpın. Süt, ayçiçek yağı ve vanilyayı da ilave ettikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Elenmiş unu ve kabartma tozunu da katıp, bir çırpma teli yardımıyla tüm malzemeyi karıştırmaya devam edin. Çırpılmış yumurta beyazlarını, waffle harcı ile buluşturun. Akışkan bir kıvam elde edene kadar tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.Waffle makinesini kızdırın. Hazırladığınız harçtan bir kepçe kadar waffle gözüne dökün. Makinanın kapağını kapattıktan sonra orta ısıda, aralarda kontrol ederek pişirme işlemini gerçekleştirin. Hazırladığınız waffle karışımı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Renk alıp, dışı çıtır içi daha yumuşak k…

Vişne Soslu Yoğurt Keki Tarifi

Vişne Soslu Yoğurt Keki Nasıl Yapılır?Bir kasede un, tereyağ, yumurta, toz şeker ve kabartma tozunu karıştırarak yoğurun. Yoğurulan hamurun üçte ikisini merdane yardımıyla açın ve altına pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz kelepçeli kek kalıbına yerleştirin. Kalan hamuru ikiye bölüp, iki adet ince uzun rulo yapın ve merdane ile açarak kek kalıbının kenarlarını elinizle hafifçe bastırarak kaplayın. Çatal ile bastırarak üzerine çizikler atın ve üst malzemeyi hazırlayana kadar buz dolabında bekletin.Üst malzemesi için bir kapta yumurta, şeker ve sıvı yağı iyice karıştırın. Üzerine bir paket hazır toz vanilyayı ekleyip, karışıma iyice yedirin. Toz pudingi iyice yedirdikten sonra süzme yoğurdu ekleyin ve iyice karıştırın. Kek kalıbını buzdolabından çıkarın ve karışımı hamurun üzerine döküp üzerini spatula yardımıyla düzeltin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kapağını hiç açmadan 1 saat pişirin. 1 saat piştikten sonra fırını kapatın ve kapağını hiç açmadan keki 10 dakika bu şekilde bekletin.…