Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç harç için, öncelikle soğan ve sarımsağı birlikte mutfak robotundan geçirin.
- Bir kapta kıyma, robottan geçirdiğiniz soğan ve sarımsak, domates, biber, salçalar, tuz, karabiber, pul biber ve kıyılmış maydanozu karıştırın.
- Hazırladığınız harcınızı dolaba kaldırın.
- Hamuru için, unu geniş bir kaba eleyin.
- Bir parça su yardımı ile yaş mayayı sulandırın.
- En son tuzu ilave edecek şekilde hamuru yoğurun. Bezeler halinde hafif unlanmış tezgahta üzerini nemli bezle mayalandırmaya bırakın.
- Fırını 170 derece fansız programa ayarlayın.
- Mayalanan bezeleri oklava veya merdane yardımıyla inceltin.
- İç harcı incelttiğiniz hamurlara paylaştırın ve fırında dilediğiniz ölçüde kızarana kadar pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Malzemeler
Hamur İçin:
- 500 gram un
- 1/2 paket yaş maya
- 200 gram su
- 10 gram tuz
İç Harç İçin:
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet domates(kabuğu soyulup, doğranmış)
- 1 adet yeşil biber(doğranmış)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 demet maydanoz(kıyılmış)
İpucu
Mayalanma sürecinin hızlanması için ılık su kullanmalısınız.
Yorumlar
Yorum Gönder