Ana içeriğe atla

Kırmızı Kadife Kurabiye Tarifi

Kırmızı Kadife Kurabiye Tarifi

Kırmızı Kadife Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kırmızı rengi vermek için öncelikle pancarları rendeleyin. Blendera alın. Üzerine vişneleri ve elma sirkesini ilave edin.
  2. Pancar ve vişne pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Karışımın içinde herhangi bir parça kalmadığına emin olun ve bir köşeye alın. Dilerseniz bunun yerine 1 damla kadar gıda boyası ilave edebilirsiniz.
  3. Ardından kurabiye hamurunu hazırlamaya başlayın. Soğuk bir halde küp küp parçalara ayırdığınız tereyağını şeker ile birlikte çırpın. Kremamsı bir kıvam aldığında içine yumurtanın sarısını ilave edin ve çırpmaya devam edin.
  4. Ardından içine önceden hazırladığınız karışımdan 2 yemek kaşığı ilave edin ve spatula yardımıyla iyice karıştırın.
  5. Son olarak içerisine un ve kabartma tozunu ilave ederek kurabiye hamurunu toparlayın.
  6. Fırın tepsinizin üzerine pişirme kağıdı serin. Kurabiyelerinize şekil verin ve daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
  7. Kurabiyeleriniz pişerken dolgu malzemelerini hazırlamaya başlayın. Bir kabın içine labne peynirini alın. Üzerine pudra şekerini ilave edin ve mikser yardımı ile koyu bir kıvam alana kadar çırpın.
  8. Koyu bir kıvam aldığında içine vanilya özütünü ekleyip, bir tur daha karıştırın.
  9. Kurabiyelerinizin fırından çıkarın ve soğumaya alın. Kurabiyeleriniz soğuduğunda dolgu malzemesini bir sıkma torbasına alın. Bir kurabiyenin üzerine karışımdan sıkın, üzerine bir kurabiye daha koyarak sandviç şeklini verin. Kurabiyelerinizi afiyetle tüketebilirsiniz.

Malzemeler

Kurabiye hamuru için:

  •     180 gram tereyağı
  •     8 yemek kaşığı şeker
  •     3 su bardağı un
  •     1 adet yumurta sarısı
  •     1 paket kabartma tozu

Kırmızı rengi için:

  •     1 adet orta boy pancar
  •     40 gram vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
  •     1 yemek kaşığı elma sirkesi
  •     1 damla kırmızı gıda boyası(arzuya göre)

Dolgusu için:

  •     200 gram labne peyniri
  •     5 yemek kaşığı pudra şekeri
  •     1 çay kaşığı vanilya özütü

İpucu

Kurabiye hamurunuzun ne kadar kırmızı olmasını istiyorsanız, karışımdan o kadar ilave edin ve un miktarını ona göre ayarlayın.

Yorumlar


Bu blogdaki popüler yayınlar

Tavuklu Mantarlı Fettucini Alfredo Tarifi

Fettucini Alfredo Nasıl Yapılır? Tencerede zentinyağı ve tuz ilave ettiğiniz suyu kaynatın. Fettuchini makarnaları ekleyip, damak tadınıza göre 8-12 dakika arasında haşlayın. Makarnanın sosu için; Üzerlerini nemli bir bezle temizlediğiniz mantarları halka halka doğrayın. Tavuk göğüs etini uzun ince şeritler halinde kesin. Taze çekilmiş tane karabiber ve tuz ilavesiyle lezzetlendirin. Sarımsakları rendeleyin. Fesleğenleri incecik kesin ve ayrı bir kenarda bekletin. Tereyağını bir sos tavasında kızdırın.Doğranmış mantarları ekleyip, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin. Sarımsakları katın. Sotelenmekte olan mantarlara tavuk etlerini ilave edin ve renk alana kadar soteleme işlemini sürdürün. Krema ve rendelenmiş parmesan peynirinin yarısını sos tavasına aktarın. Lezzet vermesi için doğranmış fesleğeni katın. Kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın. Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve durulamadan sos tenceresine alın. Sosu ile yaklaşık 5 dakika kadar pişen makarnayı , rendelenmiş p

Runeberg Keki Tarifi

Runeberg Keki Tarifi Nasıl Yaplılır? Zencefilli kurabiyeleri mutfak robotu veya havan kullanarak un kıvamına getirin. Bir çırpma kabında yumuşak tereyağı ve şekeri mikserle krema gibi olana kadar çırpın. Yumurtaları karışıma teker teker ekleyin. Her birini ekledikten sonra bir dakika kadar mikserle karıştırın. Elma suyunu ekleyip karıştırın. Unu, toz haline getirdiğiniz zencefilli kurabiyeleri, karbonat ve toz tarçını karışıma ekleyin. Bu aşamada mikser kullanmayın. Tahta bir spatula yardımıyla kenarlardan ortaya doğru katlayarak karışımı bütünleştirin. Yağladığınız muffin kalıplarına veya kağıtlarına karışımı paylaştırın. Karışımı kalıplara koyduktan sonra kaşığın tersiyle üzerlerini düzeltin. 190 dereceye ayarladığınız fırında 20-25 dakika arası kontrollü şekilde pişirin. 20. dakikada kürdan testi yaparak pişme durumunu kontrol edin. Kürdan temiz çıktığında kekleri fırından alın. Kekleri oda ısısında soğumaya bırakın. Kalıptan çıkardığınız soğumuş keklerin üzerine birer yemek kaşığı

Patates Röşti Tarifi

Patates Röşti Nasıl Yapılır? Patatesleri kaynar suda dış kısmı hafif yumuşayana kadar kaynatın ve ocaktan alın. Soğumuş patatesleri rendeleyin. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile biberleri ve taze soğanı soteleyin ve ocaktan alın. Yağladığınız ve ısıttığınız diğer tavaya rendelediğiniz patateslerin yarısını tavaya koyun ve bastırarak düzleştirin. Üzerine biber ve taze soğan karışımını ve kaşar peynirini ekleyin ve geriye kalan rendelenmiş patatesleri de ekleyip düzleştirin. Kısık ateşte alt kısmı kızarana kadar pişirin. Düz bir tencere kapağı yardımıyla röşti yi ters çevirin ve diğer tarafı da kızarana kadar pişirin. Pişen röşti yi ocaktan alın ve dilimleyerek servis ediniz. Afiyet Olsun. Malzemeler 3 adet patates (haşlanmış, rendelenmiş) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı tereyağı 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri 1 adet kapya biber (doğranmış) 1 adet yeşil biber (doğranmış) 1/2 demet taze soğan (doğranmış) 100 gram kaşar peynir