Ana içeriğe atla

Karnıyarık Börek Tarifi

Karnıyarık Börek Tarifi

Karnıyarık Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağını ısınan tavaya ilave edin.
  2. Kıymaları zeytinyağında kavurun. Hafif suyunu salıp geri çeken kıymaları tuz, karabiber ve pul biberle baharatlandırın.
  3. En son cevizleri de ilave edin ve kavurmaya devam edin.
  4. Fırını 160 dereceye ayarlayın.
  5. Bir adet yufkayı 8 adet eşit dilime ayırın.
  6. Ortalarına cevizli harcı ilave edin ve rulo şeklinde kenarları içe doğru kıvırarak sarın.
  7. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız börekleri tepsiye dizin.
  8. Tırtıklı bir bıçak yardımıyla böreklerin ortalarına çizik atın.
  9. 8 eş parçaya böldüğünüz domates ve sivri biberleri böreklerin üzerine yerleştirin.
  10. Yumurtayı çırpın ve zeytinyağıyla hafif lezzetlendirin. Böreklerin kenarlarına sürün ve fırında 15-20 dakika pişirin.
  11. Fırından çıkan böreklerinizin üzerine rendelenmiş kaşar ilave edin ve kaşar peynirleri eriyinceye kadar tekrar fırınlayın.
  12. Fırından çıkan böreklerin üzerine toz kırmızı biber serperek renklendirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Malzemeler

  •     1 yemek kaşığı zeytinyağı
  •     200 gram kıyma
  •     2 tutam tuz
  •     1 tutam karabiber
  •     1 tutam pul biber
  •     1/2 su bardağı ceviz
  •     1 adet yufka
  •     1 adet sivri biber
  •     4 adet cherry domates
  •     50 gram kaşar
  •     1 adet yumurta(üzerine sürmek için)
  •     1 yemek kaşığı zeytinyağı(üzerine sürmek için)

İpucu

Daha kızarık olmasını isterseniz sadece yumurta sarısı sürebilirsiniz.

Yorumlar


Bu blogdaki popüler yayınlar

Tavuklu Mantarlı Fettucini Alfredo Tarifi

Fettucini Alfredo Nasıl Yapılır? Tencerede zentinyağı ve tuz ilave ettiğiniz suyu kaynatın. Fettuchini makarnaları ekleyip, damak tadınıza göre 8-12 dakika arasında haşlayın. Makarnanın sosu için; Üzerlerini nemli bir bezle temizlediğiniz mantarları halka halka doğrayın. Tavuk göğüs etini uzun ince şeritler halinde kesin. Taze çekilmiş tane karabiber ve tuz ilavesiyle lezzetlendirin. Sarımsakları rendeleyin. Fesleğenleri incecik kesin ve ayrı bir kenarda bekletin. Tereyağını bir sos tavasında kızdırın.Doğranmış mantarları ekleyip, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin. Sarımsakları katın. Sotelenmekte olan mantarlara tavuk etlerini ilave edin ve renk alana kadar soteleme işlemini sürdürün. Krema ve rendelenmiş parmesan peynirinin yarısını sos tavasına aktarın. Lezzet vermesi için doğranmış fesleğeni katın. Kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın. Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve durulamadan sos tenceresine alın. Sosu ile yaklaşık 5 dakika kadar pişen makarnayı , rendelenmiş p

Runeberg Keki Tarifi

Runeberg Keki Tarifi Nasıl Yaplılır? Zencefilli kurabiyeleri mutfak robotu veya havan kullanarak un kıvamına getirin. Bir çırpma kabında yumuşak tereyağı ve şekeri mikserle krema gibi olana kadar çırpın. Yumurtaları karışıma teker teker ekleyin. Her birini ekledikten sonra bir dakika kadar mikserle karıştırın. Elma suyunu ekleyip karıştırın. Unu, toz haline getirdiğiniz zencefilli kurabiyeleri, karbonat ve toz tarçını karışıma ekleyin. Bu aşamada mikser kullanmayın. Tahta bir spatula yardımıyla kenarlardan ortaya doğru katlayarak karışımı bütünleştirin. Yağladığınız muffin kalıplarına veya kağıtlarına karışımı paylaştırın. Karışımı kalıplara koyduktan sonra kaşığın tersiyle üzerlerini düzeltin. 190 dereceye ayarladığınız fırında 20-25 dakika arası kontrollü şekilde pişirin. 20. dakikada kürdan testi yaparak pişme durumunu kontrol edin. Kürdan temiz çıktığında kekleri fırından alın. Kekleri oda ısısında soğumaya bırakın. Kalıptan çıkardığınız soğumuş keklerin üzerine birer yemek kaşığı

Kalamar Dolması Tarifi

Kalamar Dolması Nasıl Yapılır? Bütün olarak satın aldığınız kalamar ın iç organlarını kuyruk kısmından çekerek çıkartın. Uç kısmından tuttuğunuz kalamarın dış kısmında bulunan deriyi hızlı bir şekilde çekerek alın. Ortasında yer alan şeffaf kemiği tek parça halinde aldıktan sonra kalamarın iç ve dış kısmını bol suda yıkayın. Derisini aldığınız bütün haldeki kalamarın üzerinde kalan zar tabakasını sıyırmak için bıçağın ters ve keskin kısmıyla üzerinden bir kez geçin. Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın, sarımsağı rendeleyin. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı biberi kuru soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin. Üzerini nemli bir bezle sildiğiniz kültür mantarı ve kurutulmuş domatesleri ince ince dilimleyin. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Kuru soğanları tavaya alıp hafif bir renk alana kadar soteleyin. Sarımsak ilavesiyle aroma katın. Sırasıyla; mantar, kurutulmuş domates ve kırmızı biber küplerini katıp yüksek ateşte soteleyin. Renk alan seb