Karnıyarık Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağını ısınan tavaya ilave edin.
- Kıymaları zeytinyağında kavurun. Hafif suyunu salıp geri çeken kıymaları tuz, karabiber ve pul biberle baharatlandırın.
- En son cevizleri de ilave edin ve kavurmaya devam edin.
- Fırını 160 dereceye ayarlayın.
- Bir adet yufkayı 8 adet eşit dilime ayırın.
- Ortalarına cevizli harcı ilave edin ve rulo şeklinde kenarları içe doğru kıvırarak sarın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız börekleri tepsiye dizin.
- Tırtıklı bir bıçak yardımıyla böreklerin ortalarına çizik atın.
- 8 eş parçaya böldüğünüz domates ve sivri biberleri böreklerin üzerine yerleştirin.
- Yumurtayı çırpın ve zeytinyağıyla hafif lezzetlendirin. Böreklerin kenarlarına sürün ve fırında 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkan böreklerinizin üzerine rendelenmiş kaşar ilave edin ve kaşar peynirleri eriyinceye kadar tekrar fırınlayın.
- Fırından çıkan böreklerin üzerine toz kırmızı biber serperek renklendirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 200 gram kıyma
- 2 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam pul biber
- 1/2 su bardağı ceviz
- 1 adet yufka
- 1 adet sivri biber
- 4 adet cherry domates
- 50 gram kaşar
- 1 adet yumurta(üzerine sürmek için)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı(üzerine sürmek için)
İpucu
Daha kızarık olmasını isterseniz sadece yumurta sarısı sürebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder