Ana içeriğe atla

Horlamaya Ne İyi Gelir?

Horlamaya Ne İyi Gelir?
Horlama, tüm Dünya’da milyonlarca erkeği ve kadını etkileyen çok yaygın bir sorundur. Bu sinir bozucu ses, partnerinizin huzurunu ve uykusunu da bozabilir. Boğazdaki yapılar (ses telleri) titreştiğinde ve ses çıkarmaya başladığında horlama oluşur. Genellikle bir uyku bozukluğu olarak kabul edilir ve ağır horlama ciddi tıbbi ve sosyal sonuçlara neden olabilir.
Eğer, horlama alışkanlığınız varsa, sorunla mücadele etmek için gerekli adımlar atmanız gerekir. Herkesin dinlenmeye ihtiyacı olduğunu ve gecelerinizi horlayarak geçirirseniz, huzurlu uyuyamayacağınızı unutmayın.
Horlama tedavisi için çok sayıda ürün mevcuttur, ancak bunların çoğunun etkinliği, güvenilir bir şekilde kanıtlanmamıştır. Horlama için mucizevi bir tedavi yoktur, ancak bazı yaşam tarzı değişiklikleri ve doğal yöntemler, durumu kontrol etmenize yardımcı olabilir.

Nane

Horlamaya Ne İyi Gelir?
Nanenin içindeki antienflamatuvar özellikler, boğazın ve burun deliklerinin iç yüzeyindeki membranların şişliğini azaltmaya yardımcı olur, böylece kolay ve sorunsuz bir soluma sağlar. Nane; alerji, soğuk veya kuru hava nedeniyle oluşan geçici horlama sorunları için çok yararlıdır.
  • Bir bardak suya bir veya iki damla nane yağı ekleyin. Yatağa girmeden bu karışımla gargara yapın. Ancak yutmayacağınızdan emin olun. İstediğiniz sonucu alana kadar günlük olarak tekrarlayın.
  • Eğer horlamaya, kuru hava ve burun tıkanıklığı neden oluyorsa, yatağa girmeden ve nemlendiriciyi açmadan yaklaşık 30 dakika önce içine birkaç damla nane yağı (okaliptüs yağı da kullanabilirsiniz) ekleyin. Nemlendiriciyi gece boyunca çalıştırın. Bu, solunum yollarınızı açmaya yardımcı olacak, böylece horlamayacaksınız.
  • Yatağa gitmeden önce burun deliklerinizin her birinin alt kısımlarına biraz nane yağı sürün.

Zeytinyağı

Horlamaya Ne İyi Gelir?
Güçlü bir antienflamatuvar ajan olan zeytinyağı, tüm solunum yolları boyunca uzanan dokuları rahatlatır ve açık bir hava geçişi sağlamak için şişmeyi azaltır. Boğazdaki titreşimleri azaltmak ve horlamayı durdurmak için bu yöntemi düzenli olarak kullanabilirsiniz.
  • Her gün yatmadan önce iki veya üç yudum zeytinyağı yutun.
  • Bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve bir tatlı kaşığı balı karıştırın. Yatmadan önce günlük olarak tüketin.

Buhar

Burun tıkanıklığı, horlamanın ardındaki temel nedenlerden biridir. Tıkanıklığı azaltmak için en iyi çözümlerden biri, buhar solumaktır.
  • Büyük bir kaba kaynar su dökün.
  • Üç veya dört damla okaliptüs esansiyel yağı veya çay ağacı esansiyel yağı ekleyin.
  • Kafanızın etrafını bir havlu ile kapatın ve 10 dakika boyunca buharı burnunuzdan derin derin soluyun.
  • Tıkanıklık azalana kadar yatmadan önce her gün bu yöntemi uygulayın.

Temizlenmiş Tereyağı

Arıtılmış tereyağı, tıkalı burun pasajlarını açmaya yardımcı olabilecek bazı tıbbi özelliklere sahiptir. Bu da horlamayı azaltır ve daha iyi uyumanıza yardımcı olur.
  • Mikrodalgada az miktarda arıtılmış tereyağını biraz ısıtın.
  • Her bir burun deliğine iki veya üç damla ılık tereyağı damlatmak için bir damlalık kullanın.
  • Bunu, yatmadan önce ve ertesi sabah uyandıktan sonra tekrar yapın.

Kakule

Horlamaya Ne İyi Gelir?
Kakule bir balgam söktürücü ve dekonjestandır, bu da tıkanmış burun pasajlarını açmak için etkilidir. Serbest hava geçişi, daha az horlamaya neden olur.
  • Bir bardak ılık suya bir buçuk çay kaşığı toz kakule ekleyin.
  • Yatmadan 30 dakika önce için.
  • Horlamayı azaltmak için her gece yavaş yavaş tüketebilirsiniz.

Zerdeçal

Horlamaya Ne İyi Gelir?
Güçlü bir antiseptik ve antibiyotik ajan olan zerdeçal, enflamasyonu tedavi edebilir ve ağır horlamanın azalmasına yardımcı olabilir. Zerdeçal, horlama tedavisi için sütle birlikte kullanılmalıdır. Aşağıdaki içecek uyurken, aynı zamanda bağışıklık sisteminizi güçlendirirken, özgürce nefes almanıza yardımcı olacaktır.
  • Bir bardak ılık süte iki çay kaşığı toz zerdeçal ekleyin.
  • Uyumadan 30 dakika önce için.
  • Bunu günlük olarak yapın.

Isırgan Otu

Horlamaya Ne İyi Gelir?
Sadece yılın belirli bir döneminde horluyorsanız, bu durum mevsimsel alerjiden kaynaklanıyor olabilir. Bu tip geçici horlama, antienflamatuvar ve aynı zamanda antihistaminik özelliklere sahip olan ısırgan otu ile tedavi edilebilir.
  • Bir bardak kaynar suya bir çorba kaşığı kurutulmuş ısırgan otu ekleyin.
  • Beş dakika boyunca demleyin ve sonra süzün.
  • Bu çayı sıcakken ve yatmadan önce için.
  • Alerji mevsimi boyunca günde iki ila üç bardak ısırgan otu çayı içmek horlamayı önleyebilir.

Sarımsak

Horlamaya Ne İyi Gelir?
Sarımsak, nazal geçişlerde mukus birikimini ve solunum sisteminde iltihap oluşumunu azaltmaya yardımcı olur. Yani, sinüs tıkanıklığı nedeniyle horluyorsanız, sarımsak rahatlama sağlayabilir.
  • Bir ila iki diş çiğ sarımsağı çiğneyin ve sonra bir bardak su için. Günlük olarak, tercihen uykudan önce yapın. Uykunun tadını çıkarmanız ve horlamayı azaltmanız için yararlı olacaktır.
  • Ayrıca akşam yemeğini pişirirken sarımsak kullanın ve yemeği sıcakken yiyin.

Bal

Horlamaya Ne İyi Gelir?
Antienflamatuvar özellikleri nedeniyle bal, boğaz bölgesindeki solunum yollarını tıkayabilecek şişlikleri azaltabilir. Ayrıca, bal boğazını nemlendirir, bu da horlama titreşimlerinin oluşmasını engeller.
  • Bir bardak ılık suya bir çorba kaşığı bal ekleyin, karıştırın ve yatmadan önce için. Günlük olarak tüketin.
  • Alternatif olarak, akşam yemeğinden sonra içtiğiniz bitkisel çayınızı tatlandırmak için bal kullanabilirsiniz.

Papatya

Horlamaya Ne İyi Gelir?
Papatya, horlamayı durdurmaya yardımcı olabilecek iyi bilinen antienflamatuvar etkilere sahiptir. Aynı zamanda, boğaz çevresindeki gergin kasları ve sinirleri rahatlatan ve daha iyi uyumanıza yardımcı olabilecek bir sinir ve kas gevşeticidir.
  • Bir bardak suya bir çorba kaşığı papatya çiçeği ilave edin.
  • Yaklaşık 15 dakika kaynatın.
  • Süzün ve bir tatlı kaşığı bal ekleyin.
  • Yatmadan önce ılık olarak için.

Horlamaya yardımcı olabilecek bazı ek ipuçları şunlardır:

  • Aşırı kiloluysanız, kilo verin.
  • Sırt üstü değil, yan yatın. Sırt üstü uyurken, diliniz ve damağınız boğazınızın arkasına yaslanır, hava yolunu tıkar ve horlamaya neden olur.
  • Yastığınızı yaklaşık 10 cm kadar yükseltin ya da ekstra yastıklar kullanın.
  • Yatmadan en az iki saat önce alkollü içecek tüketmekten kaçının. Alkol, merkezi sinir sisteminize girerek horlamaya neden olabilir.
  • Yatmadan önce şarkı söylemeyi deneyin. Şarkı söylemek, yumuşak damak ve üst boğaz kas kontrolünü artırmaya yardımcı olur.
  • Sigarayı bırakın.
Yukarıdaki önleyici tedbirlerle birlikte, horlamayı azaltabilir veya ortadan kaldırabilirsiniz. İyi bir gece uykusu için, yukarıda doğal yöntemleri deneyin.

Yorumlar


Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Röşti Tarifi

Patates Röşti Nasıl Yapılır? Patatesleri kaynar suda dış kısmı hafif yumuşayana kadar kaynatın ve ocaktan alın. Soğumuş patatesleri rendeleyin. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile biberleri ve taze soğanı soteleyin ve ocaktan alın. Yağladığınız ve ısıttığınız diğer tavaya rendelediğiniz patateslerin yarısını tavaya koyun ve bastırarak düzleştirin. Üzerine biber ve taze soğan karışımını ve kaşar peynirini ekleyin ve geriye kalan rendelenmiş patatesleri de ekleyip düzleştirin. Kısık ateşte alt kısmı kızarana kadar pişirin. Düz bir tencere kapağı yardımıyla röşti yi ters çevirin ve diğer tarafı da kızarana kadar pişirin. Pişen röşti yi ocaktan alın ve dilimleyerek servis ediniz. Afiyet Olsun. Malzemeler 3 adet patates (haşlanmış, rendelenmiş) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı tereyağı 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri 1 adet kapya biber (doğranmış) 1 adet yeşil biber (doğranmış) 1/2 demet taze soğan (doğranmış) 100 gram kaşar peynir...

Tavuklu Mantarlı Fettucini Alfredo Tarifi

Fettucini Alfredo Nasıl Yapılır? Tencerede zentinyağı ve tuz ilave ettiğiniz suyu kaynatın. Fettuchini makarnaları ekleyip, damak tadınıza göre 8-12 dakika arasında haşlayın. Makarnanın sosu için; Üzerlerini nemli bir bezle temizlediğiniz mantarları halka halka doğrayın. Tavuk göğüs etini uzun ince şeritler halinde kesin. Taze çekilmiş tane karabiber ve tuz ilavesiyle lezzetlendirin. Sarımsakları rendeleyin. Fesleğenleri incecik kesin ve ayrı bir kenarda bekletin. Tereyağını bir sos tavasında kızdırın.Doğranmış mantarları ekleyip, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin. Sarımsakları katın. Sotelenmekte olan mantarlara tavuk etlerini ilave edin ve renk alana kadar soteleme işlemini sürdürün. Krema ve rendelenmiş parmesan peynirinin yarısını sos tavasına aktarın. Lezzet vermesi için doğranmış fesleğeni katın. Kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın. Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve durulamadan sos tenceresine alın. Sosu ile yaklaşık 5 dakika kadar pişen makarnayı , rendelenmiş p...

Yumuşacık Pişsin, Uzun Süre Dayansın, Tüm Püf Noktalarıyla: Kavurma Nasıl Yapılır?

Birliğin ve beraberliğin paylaşıldığı bayramdır Kurban Bayramı. İkramlar çoğalır, ev bereketlenir, bayram kavurması ağır ağır pişirilir. Sohbet, muhabbet ve lezzet sofrada her daim yerini alır. Evdeki et oranı da birden bire artış göstermeye başlar. Birçok tarifte etleri kullanıyoruz ancak etleri birden tüketmek gibi bir durumumuz da olmuyor. Bu aşamada geleneklerimiz devreye giriyor ve kavurmalar pişiriliyor. Kışlık enfes kavurmalardan pilavın yanına sıcacık yenecek kemikli kavurmalara kadar kavurma çeşitleriyle ilgili tüm sorularınıza yanıt olmaya geliyoruz. Dillere destan kavurmaların da püf noktaları mevcut. Onları da bilmek şart! Etleriniz hazırsa biz başlıyoruz kavurmaları anlatmaya. Kuşbaşı et nasıl pişirilir? Etin orta boylardaki, küp küp doğranmış haline kuşbaşı deniliyor. Kuşbaşı etleri pişirmek ise oldukça mühim. Etin en lezzetli hallerinden biri olan kuşbaşı, fazla pişse lastik gibi sert bir kıvama geliyor. Bazı etlerde hatalı pişirme sonucunda lezzetli bir kıvama gelmiyor....