Resim kaynak instagram @morbostan
Etli Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Havucu ve patatesleri iyice yıkayın, kabuklarını soyun. Havucu yuvarlak bir biçimde doğrayın. Patatesleri ise küp küp doğrayın.
- Tencerenizi ocağa alın ve içerisine kuşbaşı etleri ilave edip, mühürleyin. Üzerine sırası ile yağ ve havuç ekleyin, kavurmaya başlayın.
- Havuçlar hafif renk değiştirdiğinde içerisine patatesleri ve sarımsakları atın. Karıştırmaya devam edin.
- Kavurduğunuz malzemelerin üzerine salça ilave edin. Son olarak suyunu, tuz ve baharatlarını ekleyin ve kapağını kapatarak, orta ateşte pişmeye bırakın.
- Patates, havuç ve etlerinizin pişme durumunu kontrol ederek ocağınızın altını kapatın. Yemeğinizi biraz dinlendirdikten sonra tabaklarına alıp, üzerine yeşil soğan ekleyerek servis edin.
Malzemeler
- 400 gram kuşbaşı dana eti
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet büyük boy havuç
- 2 diş sarımsak (arzuya göre)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2,5 su bardağı su
- 2,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Servisi için:
- 5 dal yeşil soğanın yeşil kısmı
İpucu
Dilerseniz patates yemeğinizin içine 1 adet orta boy soğan ekleyerek, lezzetlendirebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder