Brokoli Wrap Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencerede bol miktarda su kaynatın. Sap ve yaprak kısımlarını temizlediğiniz brokolileri, kaynar suda 6-7 dakika kadar haşlayın.
- Kabuğunu soyduğunuz sarımsağı küçük parçalar halinde doğradıktan sonra tuzla ovun. Yoğurt, pul biber, kekik ve nane katıp karıştırın.
- Ayrı bir kasede taze sıkılmış limon suyunu zeytinyağı ve karabiberle karıştırın.
- Haşlanan brokolileri suyunu süzdürdükten sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Servis tabağına alıp zeytinyağlı ve limonlu sosla karıştırın.
- Tam buğday tortilla ekmeğini fırın ya da ocak üzerinde ısıtın. Üzerine hazırladığınız yoğurt sostan sürün.
- Ufalanmış rokfor peynirini serpiştirin. Haşlanmış brokolileri ekleyin. Tortilla ekmeğini sıkıca sardıktan sonra bıçakla ikiye bölüp servis edin.
Malzemeler
- 250 gram brokoli
- 1 adet sarımsak
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı ufalanmış rokfor peyniri
- 1 adet tam buğday tortilla ekmeği
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı nane
İpucu
Yoğurdun sulu olmamasına özen gösterin. Bu tarife Ezine peyniri de çok yakışmaktadır. Arzu ederseniz tadı baskın olmayan mozzarella peynirini kullanmayı da tercih edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder