Tarçınlı Cevizli Havuçlu Kek Nasıl Yapılır?
Karıştırma kabına aldığınız yumurta ve toz şekeri derin bir kapta mikser yardımıyla hızlıca çırparak karıştırın.
Ayçiçek yağı, süt, rendelenmiş limon kabuğu ve havuçları ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.
Kekin daha iyi kabarması için; elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını kattıktan sonra ceviz içini katın. Karıştırma işlemini sürdürün.
Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Kekin kalıptan daha kolay ayrılması için yağlanmış kek kalıbının her tarafına un serpin.
Hazır durumda olan kek harcını kalıba aktarın. Bir spatula yardımıyla üzerini düzeltin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 40 dakika kadar pişirin. İçini çekmesi için dinlendirdiğiniz keki kalıbından çıkarttıktan sonra dilimleyerek servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın
Malzemler
- 3 adet yumurta
- 3 adet rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kek kalıbını yağlamak için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı un
İpucu
Arzuya göre; kekin üzerini hazırladığınız eritilmiş beyaz çikolata ya da krema ile kapladıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder