Ana içeriğe atla

Kıymalı Pide Tarifi

Kıymalı Pide Tarifi

resim kaynak yemek.com

Kıymalı Pide Nasıl Yapılır?

Kıymalı iç harç için;

kuru soğanı oldukça küçük küpler halinde kesin. Kabuğunu soyduğunuz domates ve ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberi, soğanlarla uyumlu olacak şekilde doğrayın.Bol suda yıkayıp ayıkladığınız maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Az yağlı karışım kıymayı derin bir karıştırma kabına alın. Doğramış olduğunuz tüm malzemeyi ekleyin.Biber ve domates salçası, kırmızı toz biber ve tuz ekledikten sonra karıştırmaya başlayın. Arzuya göre çok az miktarda sıvı yağ ekleyip (kıymanın durumuna göre) dinlenmeye alın.

Pide hamuru için;

kuru mayayı, ılık su ve toz şekerle karıştırıp mayanın aktive olması için 5 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin.
Unu mutfak tezgahı üzerine alın, orta kısmını havuz gibi açın. Tuzu kenar kısımlara serpiştirin. Yoğurt, ayçiçek yağı ve maya karışımını ekleyip kenar kısımda bulunan unu ortaya doğru alarak hamuru yoğurmaya başlayın.Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemini sürdürün. Gerekirse az miktarda un ekleyip yoğurmaya devam edin.Üzerine hafif nemli ve pamuklu bir bez örttüğünüz hamuru oda sıcaklığında dinlendirin.
Dinlenen hamuru bezelere ayırıp unlanmış mutfak tezgahı üzerinde uzunlamasına açın. Hamurlar ne çok ince ne de çok kalın olmalı.

Hazırladığınız kıymalı iç harcı hamurların orta kısımlarına yayın. İç harcın üzerine elinizle hafifçe bastırıp hamurların kenar kısımlarını içe doğru hafifçe kıvırın. Uç kısımlarını çekerek uzatın. Görselde olduğu gibi şekil verin.
Pideleri geniş bir spatula yardımıyla üzerine yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın. Kabarma paylarını da düşünerek hafif aralıklı yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, kontrollü olarak 20-25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız sıcak pidelerin hamur kısımlarına eritilmiş tereyağı sürüp dilimledikten sonra servis edin.

Malzemeler

Hamuru için:

  • 1/4 su bardağıılık su
  • 1 paketkuru maya
  • 1 tatlı kaşığıtoz şeker
  • 3 yemek kaşığıayçiçek yağı
  • 1/2 su bardağıyoğurt
  • 2,5 su bardağıun
  • 1/2 tatlı kaşığıtuz

Kıymalı iç harcı için:

  • 400 gramkıyma (arzuya göre dana/kuzu karışık)
  • 1 adetorta boy kuru soğan
  • 1 adetbüyük boy domates
  • 1 adetorta boy yeşil biber
  • 1/4 demetmaydanoz
  • 1/2 tatlı kaşığıbiber salçası
  • 1/2 tatlı kaşığıdomates salçası
  • 1/2 çay kaşığıkırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığıtuz

Servisi için:

  • 2 yemek kaşığıeritilmiş tereyağı

İpucu

Fırına vereceğiniz pidelerin kenar kısımlarına yumurta sarısıyla çırpılmış zeytinyağı sürebilirsiniz. Kıymalı iç harcın kuru olduğunu düşünüyorsanız arzuya göre çok az miktarda su ekleyebilirsiniz. Arzuya göre üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 5 dakika daha fırınlayabilirsiniz.


Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye Tarifi

Islak Kurabiye Nasıl Yapılır?Fırını 180 derecede önceden ısıtın ve karıştırma kabına tereyağı ve sıvı yağı alın, yumurtayı ekleyin, pudra şekeri, kakao ve vanilyayı ilave edin. Parmak uçlarınızla tereyağını ezerek malzemeleri karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ekleyip kurabiye hamurunu bütünleşene kadar yoğurmaya başlayın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurların orta kısımlarına işaret parmağınızla hafifçe bastırıp düğme şekli verin ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında, hazırladığınız kurabiyeleri 20-23 dakika kadar pişirin. Üstleri çatlayınca fırından çıkartın.Şerbeti için:bir kaseye toz şekeri ve suyu aktarın, şeker tamamen eriyene kadar kaşıkla karıştırın. Kurabiyelerin ilk sıcağının geçmesi için 3 dakika serin bir yerde bekletin. Her bir kurabiyenin altını ve üstünü şekerli suya batırıp tepsiye dizin. Şerbeti içine çekmesi için en az yarım saat be…

Waffle Tarifi

Waffle Nasıl Yapılır?Yumurta sarısını ve beyazlarını ayrı ayrı kaplara ayırın. Yumurta beyazlarının olduğu karıştırma kabına ayrıca tuz ekleyin. Bir mikser yardımıyla, hızlı devirde köpük köpük olana kadar yaklaşık 5- 6 dakika çırpın. Yumurta sarılarının olduğu karıştırma kabına toz şeker katın. Şeker eriyipkarışım beyaza yakın bir renk alana kadar yumurtaları çırpın. Süt, ayçiçek yağı ve vanilyayı da ilave ettikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Elenmiş unu ve kabartma tozunu da katıp, bir çırpma teli yardımıyla tüm malzemeyi karıştırmaya devam edin. Çırpılmış yumurta beyazlarını, waffle harcı ile buluşturun. Akışkan bir kıvam elde edene kadar tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.Waffle makinesini kızdırın. Hazırladığınız harçtan bir kepçe kadar waffle gözüne dökün. Makinanın kapağını kapattıktan sonra orta ısıda, aralarda kontrol ederek pişirme işlemini gerçekleştirin. Hazırladığınız waffle karışımı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Renk alıp, dışı çıtır içi daha yumuşak k…

Patates Röşti Tarifi

Patates Röşti Nasıl Yapılır?Patatesleri kaynar suda dış kısmı hafif yumuşayana kadar kaynatın ve ocaktan alın. Soğumuş patatesleri rendeleyin. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile biberleri ve taze soğanı soteleyin ve ocaktan alın. Yağladığınız ve ısıttığınız diğer tavaya rendelediğiniz patateslerin yarısını tavaya koyun ve bastırarak düzleştirin. Üzerine biber ve taze soğan karışımını ve kaşar peynirini ekleyin ve geriye kalan rendelenmiş patatesleri de ekleyip düzleştirin.Kısık ateşte alt kısmı kızarana kadar pişirin. Düz bir tencere kapağı yardımıyla röştiyi ters çevirin ve diğer tarafı da kızarana kadar pişirin. Pişen röştiyi ocaktan alın ve dilimleyerek servis ediniz. Afiyet Olsun.Malzemeler3 adet patates (haşlanmış, rendelenmiş)1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biber1 yemek kaşığı tereyağı100 gram rendelenmiş kaşar peyniri1 adet kapya biber (doğranmış)1 adet yeşil biber (doğranmış)1/2 demet taze soğan (doğranmış)100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)İpu…