Ana içeriğe atla

Kıymalı Pide Tarifi

Kıymalı Pide Tarifi

resim kaynak yemek.com

Kıymalı Pide Nasıl Yapılır?

Kıymalı iç harç için;

kuru soğanı oldukça küçük küpler halinde kesin. Kabuğunu soyduğunuz domates ve ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberi, soğanlarla uyumlu olacak şekilde doğrayın.Bol suda yıkayıp ayıkladığınız maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Az yağlı karışım kıymayı derin bir karıştırma kabına alın. Doğramış olduğunuz tüm malzemeyi ekleyin.Biber ve domates salçası, kırmızı toz biber ve tuz ekledikten sonra karıştırmaya başlayın. Arzuya göre çok az miktarda sıvı yağ ekleyip (kıymanın durumuna göre) dinlenmeye alın.

Pide hamuru için;

kuru mayayı, ılık su ve toz şekerle karıştırıp mayanın aktive olması için 5 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin.
Unu mutfak tezgahı üzerine alın, orta kısmını havuz gibi açın. Tuzu kenar kısımlara serpiştirin. Yoğurt, ayçiçek yağı ve maya karışımını ekleyip kenar kısımda bulunan unu ortaya doğru alarak hamuru yoğurmaya başlayın.Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemini sürdürün. Gerekirse az miktarda un ekleyip yoğurmaya devam edin.Üzerine hafif nemli ve pamuklu bir bez örttüğünüz hamuru oda sıcaklığında dinlendirin.
Dinlenen hamuru bezelere ayırıp unlanmış mutfak tezgahı üzerinde uzunlamasına açın. Hamurlar ne çok ince ne de çok kalın olmalı.

Hazırladığınız kıymalı iç harcı hamurların orta kısımlarına yayın. İç harcın üzerine elinizle hafifçe bastırıp hamurların kenar kısımlarını içe doğru hafifçe kıvırın. Uç kısımlarını çekerek uzatın. Görselde olduğu gibi şekil verin.
Pideleri geniş bir spatula yardımıyla üzerine yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın. Kabarma paylarını da düşünerek hafif aralıklı yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, kontrollü olarak 20-25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız sıcak pidelerin hamur kısımlarına eritilmiş tereyağı sürüp dilimledikten sonra servis edin.

Malzemeler

Hamuru için:

  • 1/4 su bardağıılık su
  • 1 paketkuru maya
  • 1 tatlı kaşığıtoz şeker
  • 3 yemek kaşığıayçiçek yağı
  • 1/2 su bardağıyoğurt
  • 2,5 su bardağıun
  • 1/2 tatlı kaşığıtuz

Kıymalı iç harcı için:

  • 400 gramkıyma (arzuya göre dana/kuzu karışık)
  • 1 adetorta boy kuru soğan
  • 1 adetbüyük boy domates
  • 1 adetorta boy yeşil biber
  • 1/4 demetmaydanoz
  • 1/2 tatlı kaşığıbiber salçası
  • 1/2 tatlı kaşığıdomates salçası
  • 1/2 çay kaşığıkırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığıtuz

Servisi için:

  • 2 yemek kaşığıeritilmiş tereyağı

İpucu

Fırına vereceğiniz pidelerin kenar kısımlarına yumurta sarısıyla çırpılmış zeytinyağı sürebilirsiniz. Kıymalı iç harcın kuru olduğunu düşünüyorsanız arzuya göre çok az miktarda su ekleyebilirsiniz. Arzuya göre üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 5 dakika daha fırınlayabilirsiniz.

Yorumlar


Bu blogdaki popüler yayınlar

Tavuklu Mantarlı Fettucini Alfredo Tarifi

Fettucini Alfredo Nasıl Yapılır? Tencerede zentinyağı ve tuz ilave ettiğiniz suyu kaynatın. Fettuchini makarnaları ekleyip, damak tadınıza göre 8-12 dakika arasında haşlayın. Makarnanın sosu için; Üzerlerini nemli bir bezle temizlediğiniz mantarları halka halka doğrayın. Tavuk göğüs etini uzun ince şeritler halinde kesin. Taze çekilmiş tane karabiber ve tuz ilavesiyle lezzetlendirin. Sarımsakları rendeleyin. Fesleğenleri incecik kesin ve ayrı bir kenarda bekletin. Tereyağını bir sos tavasında kızdırın.Doğranmış mantarları ekleyip, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin. Sarımsakları katın. Sotelenmekte olan mantarlara tavuk etlerini ilave edin ve renk alana kadar soteleme işlemini sürdürün. Krema ve rendelenmiş parmesan peynirinin yarısını sos tavasına aktarın. Lezzet vermesi için doğranmış fesleğeni katın. Kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın. Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve durulamadan sos tenceresine alın. Sosu ile yaklaşık 5 dakika kadar pişen makarnayı , rendelenmiş p

Runeberg Keki Tarifi

Runeberg Keki Tarifi Nasıl Yaplılır? Zencefilli kurabiyeleri mutfak robotu veya havan kullanarak un kıvamına getirin. Bir çırpma kabında yumuşak tereyağı ve şekeri mikserle krema gibi olana kadar çırpın. Yumurtaları karışıma teker teker ekleyin. Her birini ekledikten sonra bir dakika kadar mikserle karıştırın. Elma suyunu ekleyip karıştırın. Unu, toz haline getirdiğiniz zencefilli kurabiyeleri, karbonat ve toz tarçını karışıma ekleyin. Bu aşamada mikser kullanmayın. Tahta bir spatula yardımıyla kenarlardan ortaya doğru katlayarak karışımı bütünleştirin. Yağladığınız muffin kalıplarına veya kağıtlarına karışımı paylaştırın. Karışımı kalıplara koyduktan sonra kaşığın tersiyle üzerlerini düzeltin. 190 dereceye ayarladığınız fırında 20-25 dakika arası kontrollü şekilde pişirin. 20. dakikada kürdan testi yaparak pişme durumunu kontrol edin. Kürdan temiz çıktığında kekleri fırından alın. Kekleri oda ısısında soğumaya bırakın. Kalıptan çıkardığınız soğumuş keklerin üzerine birer yemek kaşığı

Kalamar Dolması Tarifi

Kalamar Dolması Nasıl Yapılır? Bütün olarak satın aldığınız kalamar ın iç organlarını kuyruk kısmından çekerek çıkartın. Uç kısmından tuttuğunuz kalamarın dış kısmında bulunan deriyi hızlı bir şekilde çekerek alın. Ortasında yer alan şeffaf kemiği tek parça halinde aldıktan sonra kalamarın iç ve dış kısmını bol suda yıkayın. Derisini aldığınız bütün haldeki kalamarın üzerinde kalan zar tabakasını sıyırmak için bıçağın ters ve keskin kısmıyla üzerinden bir kez geçin. Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın, sarımsağı rendeleyin. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı biberi kuru soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin. Üzerini nemli bir bezle sildiğiniz kültür mantarı ve kurutulmuş domatesleri ince ince dilimleyin. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Kuru soğanları tavaya alıp hafif bir renk alana kadar soteleyin. Sarımsak ilavesiyle aroma katın. Sırasıyla; mantar, kurutulmuş domates ve kırmızı biber küplerini katıp yüksek ateşte soteleyin. Renk alan seb