Ana içeriğe atla

Kıymalı Pide Tarifi

Kıymalı Pide Tarifi

resim kaynak yemek.com

Kıymalı Pide Nasıl Yapılır?

Kıymalı iç harç için;

kuru soğanı oldukça küçük küpler halinde kesin. Kabuğunu soyduğunuz domates ve ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberi, soğanlarla uyumlu olacak şekilde doğrayın.Bol suda yıkayıp ayıkladığınız maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Az yağlı karışım kıymayı derin bir karıştırma kabına alın. Doğramış olduğunuz tüm malzemeyi ekleyin.Biber ve domates salçası, kırmızı toz biber ve tuz ekledikten sonra karıştırmaya başlayın. Arzuya göre çok az miktarda sıvı yağ ekleyip (kıymanın durumuna göre) dinlenmeye alın.

Pide hamuru için;

kuru mayayı, ılık su ve toz şekerle karıştırıp mayanın aktive olması için 5 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin.
Unu mutfak tezgahı üzerine alın, orta kısmını havuz gibi açın. Tuzu kenar kısımlara serpiştirin. Yoğurt, ayçiçek yağı ve maya karışımını ekleyip kenar kısımda bulunan unu ortaya doğru alarak hamuru yoğurmaya başlayın.Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemini sürdürün. Gerekirse az miktarda un ekleyip yoğurmaya devam edin.Üzerine hafif nemli ve pamuklu bir bez örttüğünüz hamuru oda sıcaklığında dinlendirin.
Dinlenen hamuru bezelere ayırıp unlanmış mutfak tezgahı üzerinde uzunlamasına açın. Hamurlar ne çok ince ne de çok kalın olmalı.

Hazırladığınız kıymalı iç harcı hamurların orta kısımlarına yayın. İç harcın üzerine elinizle hafifçe bastırıp hamurların kenar kısımlarını içe doğru hafifçe kıvırın. Uç kısımlarını çekerek uzatın. Görselde olduğu gibi şekil verin.
Pideleri geniş bir spatula yardımıyla üzerine yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın. Kabarma paylarını da düşünerek hafif aralıklı yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, kontrollü olarak 20-25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız sıcak pidelerin hamur kısımlarına eritilmiş tereyağı sürüp dilimledikten sonra servis edin.

Malzemeler

Hamuru için:

  • 1/4 su bardağıılık su
  • 1 paketkuru maya
  • 1 tatlı kaşığıtoz şeker
  • 3 yemek kaşığıayçiçek yağı
  • 1/2 su bardağıyoğurt
  • 2,5 su bardağıun
  • 1/2 tatlı kaşığıtuz

Kıymalı iç harcı için:

  • 400 gramkıyma (arzuya göre dana/kuzu karışık)
  • 1 adetorta boy kuru soğan
  • 1 adetbüyük boy domates
  • 1 adetorta boy yeşil biber
  • 1/4 demetmaydanoz
  • 1/2 tatlı kaşığıbiber salçası
  • 1/2 tatlı kaşığıdomates salçası
  • 1/2 çay kaşığıkırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığıtuz

Servisi için:

  • 2 yemek kaşığıeritilmiş tereyağı

İpucu

Fırına vereceğiniz pidelerin kenar kısımlarına yumurta sarısıyla çırpılmış zeytinyağı sürebilirsiniz. Kıymalı iç harcın kuru olduğunu düşünüyorsanız arzuya göre çok az miktarda su ekleyebilirsiniz. Arzuya göre üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 5 dakika daha fırınlayabilirsiniz.

Yorumlar


Bu blogdaki popüler yayınlar

Islak Kurabiye Tarifi

Islak Kurabiye Nasıl Yapılır?Fırını 180 derecede önceden ısıtın ve karıştırma kabına tereyağı ve sıvı yağı alın, yumurtayı ekleyin, pudra şekeri, kakao ve vanilyayı ilave edin. Parmak uçlarınızla tereyağını ezerek malzemeleri karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ekleyip kurabiye hamurunu bütünleşene kadar yoğurmaya başlayın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurların orta kısımlarına işaret parmağınızla hafifçe bastırıp düğme şekli verin ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında, hazırladığınız kurabiyeleri 20-23 dakika kadar pişirin. Üstleri çatlayınca fırından çıkartın.Şerbeti için:bir kaseye toz şekeri ve suyu aktarın, şeker tamamen eriyene kadar kaşıkla karıştırın. Kurabiyelerin ilk sıcağının geçmesi için 3 dakika serin bir yerde bekletin. Her bir kurabiyenin altını ve üstünü şekerli suya batırıp tepsiye dizin. Şerbeti içine çekmesi için en az yarım saat be…

Etli Patates Yemeği Tarifi

Resim kaynak instagram @morbostanEtli Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?Havucu ve patatesleri iyice yıkayın, kabuklarını soyun. Havucu yuvarlak bir biçimde doğrayın. Patatesleri ise küp küp doğrayın.Tencerenizi ocağa alın ve içerisine kuşbaşı etleri ilave edip, mühürleyin. Üzerine sırası ile yağ ve havuç ekleyin, kavurmaya başlayın.Havuçlar hafif renk değiştirdiğinde içerisine patatesleri ve sarımsakları atın. Karıştırmaya devam edin.Kavurduğunuz malzemelerin üzerine salça ilave edin. Son olarak suyunu, tuz ve baharatlarını ekleyin ve kapağını kapatarak, orta ateşte pişmeye bırakın.Patates, havuç ve etlerinizin pişme durumunu kontrol ederek ocağınızın altını kapatın. Yemeğinizi biraz dinlendirdikten sonra tabaklarına alıp, üzerine yeşil soğan ekleyerek servis edin.Malzemeler    400 gram kuşbaşı dana eti    2 adet orta boy patates    1 adet büyük boy havuç    2 diş sarımsak (arzuya göre)    1 yemek kaşığı biber salçası    2,5 su bardağı su    2,5 yemek kaşığı zeytinyağı    2 çay kaşı…

Akıtma Tarifi

Akıtma Tarifi Nasıl Yapılır?Yumurtayı geniş bir kabın içinde, çırpma teli ile hafifçe karıştırın.Diğer malzemeleri de ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpmaya devam edin.Bütün malzemeler karıştıktan sonra 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.Derin olmayan geniş tavayı iyice ısıtın. Bir peçete yardımı ile hafif yağlayın ve bir kepçe hamuru tavayı sallayarak iyice yayın.Üst kısım göz göz olana kadar pişirin. Bir tabak yardımı ile diğer yüzünü çevirin.Her iki yüz de iyice pişince afiyetle yemek üzere sunuma hazırlayın. İşte bu kadar, afiyet olsun!Malzemeler2 adet yumurta1 su bardağı süt2 yemek kaşığı su1 yemek kaşığı zeytinyağı6 yemek kaşığı un1/2 çay kaşığı tuz1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı şeker