Kavrulmuş Köz Patlıcan Salatası Nasıl Yapılır?
Patlıcanları ve biberi fırında, ocakta ya da ızgarada yumuşayıncaya kadar közleyin.Soğanları ve yeşil biberleri ince ince doğrayarak, zeytinyağında kavurun.Sarımsakları küçük küçük doğrayarak, soğan ve biberlerle birlikte birkaç dakika daha kavurun.Kabuklarını soyduğunuz közlenmiş patlıcan ve biberleri doğrayarak, kavrulmakta olan sebzelere ekleyin ve 5 dakika kadar daha kavurun.
Son olarak domatesleri yemeklik doğrayın ve tüm sebzelerle birlikte, domatesler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin.Sebzeler istediğiniz kıvama geldiğinde bir tabağa alın. Üzerini incecik kıyılmış maydanozlarla süsleyerek servis edin.
Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 3 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet orta boy soğan
- 3 adet orta boy domates
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1/4 demet maydanoz
İpucu
Salatanıza biraz acı ilave etmek isterseniz acı toz biber ve karabiber ekleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder