Kabaklı Dereotlu Muffin Nasıl Yapılır?
Muffinin iç harcını hazırlayarak işe başlayın. Öncelikle kabağınızı rendeleyin. Bir kabın içine alın.
Dereotu ve fesleğenleri ince ince doğrayın. Kabakların üzerine ekleyin. Son olarak baharat ve tuzları ekleyerek karıştırın.Bir kabın içinde unu, kabartma tozunu, tuz ve şekeri karıştırın.
Başka bir kaba yumurtaları kırın ve zeytinyağı ekleyerek, hafifçe çırpın. Kuru malzemelerin üzerine ekleyin. Bir spatula yardımıyla karıştırın. Kek kıvamına gelene kadar süt ekleyin. Kıvam aldığında içine son olarak iç malzemeleri ekleyin. Muffin kaplarının içine harcı paylaştırın.200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp afiyetle yiyebilirsiniz.
Malzemeler
Hamuru için:
- 3 adet yumurta
- 45 gram toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 500 gram mısır unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
İç malzemesi için:
- 1/2 adet kabak
- 1/4 demet dereotu
- 10 dal fesleğen
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Yorumlar
Yorum Gönder