Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır?
Kuru soğanları yemeklik doğrayın. Sarımsakları ince ince dilimleyin. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri ince ince kesin, domatesi rendeleyin. Uç kısımlarını alıp, kılçıklarını ayıkladığınız taze fasulyeleri jülyen şeklinde doğrayın. Bol suda yıkadıktan sonra fazla suyunu süzün.
Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Doğradığınız soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar kavurun. Doğranmış taze fasulyeleri ekleyerek kavurma işlemini sürdürün. Doğranmış yeşil biber, tuz ve karabiberi ekleyin. Son olarak rendelenmiş domatesi eklediğiniz taze fasulyeyi, kendi suyunda, kapağını kapattığınız tencerede 40-50 dakika kadar pişirin. Arzuya göre ılık fakat daha da lezzetli olması için soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 kg taze fasulye
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 adet büyük boy domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
İpucu
İnce ince kesilen taze fasulye ve domatesin suyu yeterli olacağından ayrıca su eklemeyin.Arzuya göre; havuç ekleyebilir, daha fazla domates katabilirsiniz. Pişirmeye başlayınca 1 adet kesme şeker ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.
Resim Kaynak: Tuana Mutfak
Yorumlar
Yorum Gönder