Zeytinyağlı İç Bakla Nasıl Yapılır?
Soğanların kabuklarını soyun ve ince ince yemeklik doğrayın ve ardından sarımsakların da kabuklarını soyup minik minik doğrayın. Tencerenin içine zeytinyağı ve soğanları alın ve güzelce kavurun. İç baklaları da ilave edip birkaç dakika daha kavurup üzerine su, tuz ve şekerini ilave edin ardından kapağını kapatıp 15-20 dakika pişirin. Bu süre baklanızın tazeliğine göre uzayıp kısalabilir. Pişen baklaları oda sıcaklığında bir müddet dinlendirin. Dinlenen ve ılık bir hale gelen baklaların üzerine zeytinyağı gezdirin ve ince kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis edin.
Malzemeler
- 600 gram iç bakla
- 2 adet orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 adet küp şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı su
Üzeri için:
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 demet dereotu
İpucu
Zeytinyağlı yemeklerde pişerken içine şeker eklemek ve pişip soğuduktan sonra sızma zeytinyağı ilave etmek lezzetine lezzet katmanızı sağlar. Pişme süresi baklanızın büyüklüğüne ve cinsine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
Resim Kaynak: lezzet.com.tr
Yorumlar
Yorum Gönder