Ana içeriğe atla

Vişneli Yaprak Sarma Tarifi

Vişneli Yaprak Sarma Tarifi

Vişneli Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdüğünüz asma yapraklarını kısık ateşte haşlayıp haşlama suyunu süzün. Sap kısımlarını kopardığınız asma yapraklarını soğuması için ayrı bir kenarda bekletin. Kuru soğanları küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Zeytinyağının yarısını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. Doğranmış kuru soğanları yumuşayıp hafif bir renk alana kadar orta ateşte kavurun. Dolmalık fıstık ve soğuk suda bekletip suyunu süzdüğünüz kuş üzümlerini kısa bir süre kuru soğanlarla birlikte kavurun.

Bol suda yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri katıp şeffaf bir görünüm alana kadar kısık ateşte kavurun. Sıcak su ve vişne suyu ekleyip hazırladığınız iç harcı kısık ateşte, 8-10 dakika kadar pişirin. Demlenmesi için kapağı kapalı tencerede demlendirin. Demlenen sarma harcına nar ekşisi, kalan zeytinyağı, tuz, toz şeker, karabiber, yenibahar, tarçın, kuru nane ve ayıklandıktan sonra incecik kıyılmış dereotunu ekleyin ve tüm malzemeyi harmanlayın. Önceden haşlayıp fazla suyunu süzdüğünüz yaprakları tek tek mutfak tezgahına açın. İç kısmına dolu dolu bir tatlı kaşığı kadar iç harç yayıp bir adet çekirdeksiz vişne yerleştirin.

Kenar kısımlarını içe doğru katlayıp her bir yaprağı rulo şeklinde sarın. Sarmaların eşit büyüklük ve kalınlıkta olmasına özen gösterin. Hazırladığınız sarmaları tek sıra halinde tencereye dizip tüm sarmalar bitene kadar aynı işlemi kat kat uygulayın. Kalan çekirdeksiz vişne taneleri, incecik dilimlenmiş limon ve kalan birkaç adet asma yaprağını sarmaların üzerine örtün. Ağırlık yapması için üzerlerine bir servis tabağı kapatıp sarmaların kenar kısımlarından görünecek kadar sıcak su ekleyin. Kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 30-35 dakika kadar pişirin. Suyunu çeken ve pişen sarmaları arzuya göre ılık ya da soğuk olarak üzerlerine sızma zeytinyağı gezdirip servis edin. Afiyet olsun

Malzemeler

  • 500 gram asma yaprağı
  • 5 adet orta boy kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 300 gram vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
  • 3/4 su bardağı sıcak su
  • 1/2 su bardağı vişne suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 demet dereotu
  • 1 adet orta boy limon

İpucu

Salamura yaprak kullanıyorsanız tuzunun çıkması için bol suda yıkadığınız asma yapraklarını kısık ateşte, aralarda ters yüz ederek dikkatli bir şekilde haşlayın. Taze yaprak kullanmayı tercih ediyorsanız yaprakları oldukça kısa süre haşlayın. Sap kısımlarını kopardığınız yaprakların damarlı kısımları üstte (sardığınız esnada iç tarafta), parlak kısımları altta kalacak şekilde sarın. Pişirme tenceresinin taban kısmına önceden yaydığınız asma yaprakları, pişirme esnasında sarmaların dibinin tutmasını önleyecektir. Zeytinyağlı yaprak sarmayı bir gece önceden pişirip soğuk olarak servis ettiğinizde lezzeti artacaktır. Afiyet olsun.

Yorumlar


Bu blogdaki popüler yayınlar

Tavuklu Mantarlı Fettucini Alfredo Tarifi

Fettucini Alfredo Nasıl Yapılır? Tencerede zentinyağı ve tuz ilave ettiğiniz suyu kaynatın. Fettuchini makarnaları ekleyip, damak tadınıza göre 8-12 dakika arasında haşlayın. Makarnanın sosu için; Üzerlerini nemli bir bezle temizlediğiniz mantarları halka halka doğrayın. Tavuk göğüs etini uzun ince şeritler halinde kesin. Taze çekilmiş tane karabiber ve tuz ilavesiyle lezzetlendirin. Sarımsakları rendeleyin. Fesleğenleri incecik kesin ve ayrı bir kenarda bekletin. Tereyağını bir sos tavasında kızdırın.Doğranmış mantarları ekleyip, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin. Sarımsakları katın. Sotelenmekte olan mantarlara tavuk etlerini ilave edin ve renk alana kadar soteleme işlemini sürdürün. Krema ve rendelenmiş parmesan peynirinin yarısını sos tavasına aktarın. Lezzet vermesi için doğranmış fesleğeni katın. Kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın. Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve durulamadan sos tenceresine alın. Sosu ile yaklaşık 5 dakika kadar pişen makarnayı , rendelenmiş p

Runeberg Keki Tarifi

Runeberg Keki Tarifi Nasıl Yaplılır? Zencefilli kurabiyeleri mutfak robotu veya havan kullanarak un kıvamına getirin. Bir çırpma kabında yumuşak tereyağı ve şekeri mikserle krema gibi olana kadar çırpın. Yumurtaları karışıma teker teker ekleyin. Her birini ekledikten sonra bir dakika kadar mikserle karıştırın. Elma suyunu ekleyip karıştırın. Unu, toz haline getirdiğiniz zencefilli kurabiyeleri, karbonat ve toz tarçını karışıma ekleyin. Bu aşamada mikser kullanmayın. Tahta bir spatula yardımıyla kenarlardan ortaya doğru katlayarak karışımı bütünleştirin. Yağladığınız muffin kalıplarına veya kağıtlarına karışımı paylaştırın. Karışımı kalıplara koyduktan sonra kaşığın tersiyle üzerlerini düzeltin. 190 dereceye ayarladığınız fırında 20-25 dakika arası kontrollü şekilde pişirin. 20. dakikada kürdan testi yaparak pişme durumunu kontrol edin. Kürdan temiz çıktığında kekleri fırından alın. Kekleri oda ısısında soğumaya bırakın. Kalıptan çıkardığınız soğumuş keklerin üzerine birer yemek kaşığı

Kalamar Dolması Tarifi

Kalamar Dolması Nasıl Yapılır? Bütün olarak satın aldığınız kalamar ın iç organlarını kuyruk kısmından çekerek çıkartın. Uç kısmından tuttuğunuz kalamarın dış kısmında bulunan deriyi hızlı bir şekilde çekerek alın. Ortasında yer alan şeffaf kemiği tek parça halinde aldıktan sonra kalamarın iç ve dış kısmını bol suda yıkayın. Derisini aldığınız bütün haldeki kalamarın üzerinde kalan zar tabakasını sıyırmak için bıçağın ters ve keskin kısmıyla üzerinden bir kez geçin. Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın, sarımsağı rendeleyin. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı biberi kuru soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin. Üzerini nemli bir bezle sildiğiniz kültür mantarı ve kurutulmuş domatesleri ince ince dilimleyin. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Kuru soğanları tavaya alıp hafif bir renk alana kadar soteleyin. Sarımsak ilavesiyle aroma katın. Sırasıyla; mantar, kurutulmuş domates ve kırmızı biber küplerini katıp yüksek ateşte soteleyin. Renk alan seb