Vişne Soslu Yoğurt Keki Nasıl Yapılır?
Bir kasede un, tereyağ, yumurta, toz şeker ve kabartma tozunu karıştırarak yoğurun. Yoğurulan hamurun üçte ikisini merdane yardımıyla açın ve altına pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz kelepçeli kek kalıbına yerleştirin. Kalan hamuru ikiye bölüp, iki adet ince uzun rulo yapın ve merdane ile açarak kek kalıbının kenarlarını elinizle hafifçe bastırarak kaplayın. Çatal ile bastırarak üzerine çizikler atın ve üst malzemeyi hazırlayana kadar buz dolabında bekletin.
Üst malzemesi için bir kapta yumurta, şeker ve sıvı yağı iyice karıştırın. Üzerine bir paket hazır toz vanilyayı ekleyip, karışıma iyice yedirin. Toz pudingi iyice yedirdikten sonra süzme yoğurdu ekleyin ve iyice karıştırın. Kek kalıbını buzdolabından çıkarın ve karışımı hamurun üzerine döküp üzerini spatula yardımıyla düzeltin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kapağını hiç açmadan 1 saat pişirin. 1 saat piştikten sonra fırını kapatın ve kapağını hiç açmadan keki 10 dakika bu şekilde bekletin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Bu sırada bir sos tavasında vişne ve şekeri, şeker eriyene kadar pişirin. 2 yemek kaşığı su ile sulandırılmış nişastayı üzerine dökün ve tekrar karıştırın.
Koyulaşmaya başlayınca altını kapatın ve ocaktan alın. Kek soğuduktan sonra vişne sosunu üzerine dökün ve servis edin.
Malzemeler
Tabanı için:
- 175 gram un
- 2 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
- 1 adet yumurta
- 100 gram toz şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
İç dolgusu için:
- 1 kg süzme yoğurt
- 5 adet yumurta
- 1 paket vanilyalı puding
- 150 gram toz şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
Vişne Sosu İçin:
- 400 gram vişne (dondurulmuş veya taze)
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
İpucu
Vişne sosunu kek soğuduktan sonra veya servis öncesi dökmenizi tavsiye ederiz.
Yorumlar
Yorum Gönder