Un Çorbası Nasıl Yapılır?
Tereyağı ve zeytinyağını derin bir tencereye alıp kızdırın. Azar azar un ekleyip kısık ateşte kavurmaya başlayın.
Unu yakmadan kavurmaya ve hafif bir renk almasına dikkat edin.
Kavrulan una sıcak tavuk suyunu azar azar ekleyip topaklanmaması için bir el çırpıcısı yardımıyla hızlıca karıştırın.
Kaynamaya başlayan un çorba'sına tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle tatlandırın. Arzu ettiğiniz baharatlar olursa bu aşamada ekleyin.
Küçük bir sos tenceresi ya da tavaya aldığınız tereyağını kısık ateşte eritin. Kuru nane ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.
Servis kaselerine aldığınız sıcak un çorbanın üzerine hazırladığınız naneli tereyağından gezdirip bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 5 su bardağı sıcak tavuk suyu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
İpucu
Çorbayı, ince ince rendelenmiş sarımsak eklediğiniz üzüm sirkesi ilavesiyle de servis edebilirsiniz.
Kaynak: yemek.com
Yorumlar
Yorum Gönder