Ton Balıklı Kinoa Salatası Nasıl Yapılır?
Kinoayı üzerini geçecek kadar su ilavesi ile bir kapta bekletin. Şişen kinoayı bir süzgece aktarın. Kinoaları duruladıktan sonra suyunu süzdürün ve tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar yaklaşık 1,5 su bardağı su ilavesi ile kapağını kapattığınız tencerede 15 dakika kadar pişirin. Suyunu çeken ve haşlanan kinoaları birbirine yapışmaması için, bir kaşık yardımıyla havalandırarak karıştırın ve ılınması için bekletin.
Alacalı bir şekilde kabuğunu soyduğunuz salatalıkları iri küpler halinde doğrayın. Cherry domatesleri ortadan ikiye kesin. Taze soğanları, maydanoz ve dereotunuince ince doğrayın. Salatanın sosunu hazırlamak için; zeytinyağı, üzüm sirkesi ve tuzu bir kapta çırparak karıştırın. Ilık olan kinoayı, tonbalığını ve tüm salata malzemelerini derin bir kaba aktarın. Sosu ile harmanladıktan sonra bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 su bardağı kinoa
- 1,5 su bardağı su
- 200 gram konserve ton balığı
- 2 adet salatalık
- 10 adet cherry domates
- 4 dal taze soğan
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 demet maydanoz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 çay kaşığı tuz
İpucu
Kinoayı, pişirme işlemi öncesinde 1- 2 saat kadar bol suda bekletir ve acı suyunu süzdükten sonra haşlarsanız daha kısa sürede hazırlayabilirsiniz.
Resim Kaynak: yemek.com
Yorumlar
Yorum Gönder