Terbiyeli Sulu Köfte Nasıl Yapılır?
Pirincleri bol suyla yıkayıp süzün ve derin bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş kuru soğanı, ince doğranmış maydanozu, kıymayı, tuzu, karabiberi ve kimyonu ilave edipiyice yoğurun. Yoğurduğunuz köfte harcından misket büyüklüğündeminik köfteler yapın ve bu köfteleri zeminine un serptiğiniz bir tepside yuvarlayın, köftelerin her tarafı unla kaplanmış olsun.
Havucu ve patatesi soyup, küp küp doğrayın. Geniş bir tencerede 6 su bardağı suyu bir miktar tuz ilavesi ile birlikte kaynatın. Su kaynamaya başlayınca köfteleri ve doğradığınız sebzeleri suya ilave edin. Tencerenin altını kısın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Ayrı bir kasede yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu çırpın. Karışıma tencerede pişen köftelerin suyundan bir miktar ekleyip güzelce karıştırın. Hazırladığınız terbiyeyi tencerede pişmeye devam eden köftelere yavaş yavaş ilave edin, birkaç dakika daha pişirdikten sonra altını kapatın. Doğranmış maydanozla süsleyin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 250 gram dana kıyma
- 1/2 çay bardağı kırık pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
İpucu
Damak tadınıza göre, içerisine küp küp doğranmış kereviz ve yine doğranmış kereviz sapı da ilave edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder