Terbiyeli Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?
Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz havuçları, ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız renkli dolmalık biberleri soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin. Pırasa ve kereviz sapını ince ince doğrayın. Kabağın uç kısımlarını alın. Kabuklarını soymayın ve ortada kalan çekirdekli kısmını kullanmayın. kabak parçalarını da küçük küpler halinde kesin.
Ayçiçek yağını geniş bir tencerede kızdırın. Soğan küplerini hafif bir renk alana kadar soteleyin. Aralarda karıştırarak sırasıyla; doğranmış havuç, kereviz sapı, kabak, pırasa, renkli dolmalık biberleri ekleyin. Aromalarının çıkıp, mutfağı güzel kokuların sarması için; tüm sebzeleri 5 dakika kadar kavurun. Sıcak tavuk suyunu tencereye aktarın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Sebzeli çorba karışımını 4- 5 dakik kaynatın. Çorbanın terbiyesi için; yumurta sarısı, yoğurt, un ve suyu bir çırpıcı yardımıyla ayrı bir kapta karıştırın.
Kaynamakta olan çorbadan aldığınız sıcak tavuk suyunu terbiye karışımına azar azar ekleyip, yumurtanın kesilmemesi için hızlıca karıştırın. Bu şekilde terbiye karışımını çoğaltıp, ılıştırın. Tüm terbiye karışımını çorba'ya azar azar ilave edin. Çorbayı 10 dakika kadar, kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet Olsun.
Malzemeler
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kabak
- 2 adet havuç
- 1 adet pırasa
- 1 adet sarı dolmalık biber
- 1 adet kırmızı dolmalık biber
- 1 adet kereviz sapı
- 5 su bardağı sıcak tavuk suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Terbiyesi için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı su
İpucu
Çorbanın renginin daha berrak olması için nişasta içeren patatesi kullanmayın.Tüm sebzeleri, aynı anda pişmelerini sağlamak için eşit büyüklükte doğramaya çalışın.
Görsel Kaynak: yemek.com
Yorumlar
Yorum Gönder