Ana içeriğe atla

Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifi

Terbiyeli Sebze Çorbası

Terbiyeli Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?

Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz havuçları, ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız renkli dolmalık biberleri soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin. Pırasa ve kereviz sapını ince ince doğrayın. Kabağın uç kısımlarını alın. Kabuklarını soymayın ve ortada kalan çekirdekli kısmını kullanmayın. kabak parçalarını da küçük küpler halinde kesin.

Ayçiçek yağını geniş bir tencerede kızdırın. Soğan küplerini hafif bir renk alana kadar soteleyin. Aralarda karıştırarak sırasıyla; doğranmış havuç, kereviz sapı, kabak, pırasa, renkli dolmalık biberleri ekleyin. Aromalarının çıkıp, mutfağı güzel kokuların sarması için; tüm sebzeleri 5 dakika kadar kavurun. Sıcak tavuk suyunu tencereye aktarın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Sebzeli çorba karışımını 4- 5 dakik kaynatın. Çorbanın terbiyesi için; yumurta sarısı, yoğurt, un ve suyu bir çırpıcı yardımıyla ayrı bir kapta karıştırın.

Kaynamakta olan çorbadan aldığınız sıcak tavuk suyunu terbiye karışımına azar azar ekleyip, yumurtanın kesilmemesi için hızlıca karıştırın. Bu şekilde terbiye karışımını çoğaltıp, ılıştırın. Tüm terbiye karışımını çorba'ya azar azar ilave edin. Çorbayı 10 dakika kadar, kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet Olsun.

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 1 adet pırasa
  • 1 adet sarı dolmalık biber
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 1 adet kereviz sapı
  • 5 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Terbiyesi için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su

İpucu

Çorbanın renginin daha berrak olması için nişasta içeren patatesi kullanmayın.Tüm sebzeleri, aynı anda pişmelerini sağlamak için eşit büyüklükte doğramaya çalışın.

Görsel Kaynak: yemek.com

Yorumlar


Bu blogdaki popüler yayınlar

Etli Patates Yemeği Tarifi

Resim kaynak instagram @morbostanEtli Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?Havucu ve patatesleri iyice yıkayın, kabuklarını soyun. Havucu yuvarlak bir biçimde doğrayın. Patatesleri ise küp küp doğrayın.Tencerenizi ocağa alın ve içerisine kuşbaşı etleri ilave edip, mühürleyin. Üzerine sırası ile yağ ve havuç ekleyin, kavurmaya başlayın.Havuçlar hafif renk değiştirdiğinde içerisine patatesleri ve sarımsakları atın. Karıştırmaya devam edin.Kavurduğunuz malzemelerin üzerine salça ilave edin. Son olarak suyunu, tuz ve baharatlarını ekleyin ve kapağını kapatarak, orta ateşte pişmeye bırakın.Patates, havuç ve etlerinizin pişme durumunu kontrol ederek ocağınızın altını kapatın. Yemeğinizi biraz dinlendirdikten sonra tabaklarına alıp, üzerine yeşil soğan ekleyerek servis edin.Malzemeler    400 gram kuşbaşı dana eti    2 adet orta boy patates    1 adet büyük boy havuç    2 diş sarımsak (arzuya göre)    1 yemek kaşığı biber salçası    2,5 su bardağı su    2,5 yemek kaşığı zeytinyağı    2 çay kaşı…

Akıtma Tarifi

Akıtma Tarifi Nasıl Yapılır?Yumurtayı geniş bir kabın içinde, çırpma teli ile hafifçe karıştırın.Diğer malzemeleri de ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpmaya devam edin.Bütün malzemeler karıştıktan sonra 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.Derin olmayan geniş tavayı iyice ısıtın. Bir peçete yardımı ile hafif yağlayın ve bir kepçe hamuru tavayı sallayarak iyice yayın.Üst kısım göz göz olana kadar pişirin. Bir tabak yardımı ile diğer yüzünü çevirin.Her iki yüz de iyice pişince afiyetle yemek üzere sunuma hazırlayın. İşte bu kadar, afiyet olsun!Malzemeler2 adet yumurta1 su bardağı süt2 yemek kaşığı su1 yemek kaşığı zeytinyağı6 yemek kaşığı un1/2 çay kaşığı tuz1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı şeker

Kırmızı Kadife Kurabiye Tarifi

Kırmızı Kadife Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?Kırmızı rengi vermek için öncelikle pancarları rendeleyin. Blendera alın. Üzerine vişneleri ve elma sirkesini ilave edin.Pancar ve vişne pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Karışımın içinde herhangi bir parça kalmadığına emin olun ve bir köşeye alın. Dilerseniz bunun yerine 1 damla kadar gıda boyası ilave edebilirsiniz.Ardından kurabiye hamurunu hazırlamaya başlayın. Soğuk bir halde küp küp parçalara ayırdığınız tereyağını şeker ile birlikte çırpın. Kremamsı bir kıvam aldığında içine yumurtanın sarısını ilave edin ve çırpmaya devam edin.Ardından içine önceden hazırladığınız karışımdan 2 yemek kaşığı ilave edin ve spatula yardımıyla iyice karıştırın.Son olarak içerisine un ve kabartma tozunu ilave ederek kurabiye hamurunu toparlayın.Fırın tepsinizin üzerine pişirme kağıdı serin. Kurabiyelerinize şekil verin ve daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.Kurabiyeleriniz pişerken dolgu malz…