Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır?
Toz şekeri küçük bir karıştırma kabına alın ve soğuk sütü ilave edip, şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırın. Ayrı bir tencereye aldığınız tereyağını kısık ateşte eritin unu ekleyip renk alana kadar kavurun. Kavrulan una sütlü şerbeti ekleyip karıştırarak sütü çekmesini sağlayı, toparlanıp helva kıvamına geldiğinde ocaktan alın.
Dondurma kepçesiyle şekil verdiğiniz sütlü un helvasını servis tabaklarına alın ve ceviz içi ve toz tarçın ilavesiyle süsledikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 250 gram tereyağı
Servisi için:
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
İpucu
Kıvamlı ve koyu renkli bir un helvası hazırlamak için40-45 dakikalık pişirme süresini dikkate alın.
Yorumlar
Yorum Gönder