Ana içeriğe atla

Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi

Profiterol Nasıl Yapılır?

Profiterol hamuruhazırlamak için;

Suyu küçük bir tencereye alın. Tereyağı ve tuzu ekledikten sonra karıştırarak erimelerini sağlayın. Tereyağı tamamen eridiğinde elediğiniz unu kaşık kaşık eklemeye ve hamuru toparlanana kadar tahta bir kaşık yardımıyla karıştırmaya başlayın. Tereyağlı suyunu çeken ve katı bir hamur halini alan karışımı ocaktan alın, soğuması için oda ısısında bekletin. Soğuyan hamura yumurtaları bütün olarak, teker teker ekleyin ve bir mikser yardımıyla hızlıca karıştırın. Yumurtaların tamamı eklendiğinde hamur yumuşak ve krema torbasında sıkılabilir bir kıvamda olmalıdır. Hazırladığınız hamuru krema sıkma torbasına aldıktan sonra tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın. Şekil verdiğiniz hamurlar ceviz büyüklüğünü geçmemelidir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kapağını açmadan yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.

Profiterol kremasını hazırlamak için;

ortadan ikiye kestiğiniz çubuk vanilyanın içinde kalan çekirdekleri öz kısmını bir bıçağın ucu yardımıyla kazıyın. Krema yapımında kullanacağınız sütü sos tenceresine alın. Vanilya özünü ekledikten sonra 3-4 dakika kadar kaynatın. Ayrı bir kapta toz şeker ve yumurta sarılarını bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Kaynama noktasına gelen süt ile yumurta sarılı karışımı birbirine ılıştırdıktan sonra tencereye alın. Azar azar, elenmiş un ve nişasta eklediğiniz krema harcını topaklanmaması için karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirin. Koyu bir kıvam alan kremayı ocaktan alın, tereyağı ilave ettikten sonra bir mikser yardımıyla çırparak son halini verin.

Fırından çıkardığınız içi boş durumda olan şu hamurlarını, keskin bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin. Hazırladığınız kremayı temiz bir krema torbasına aldıktan sonra ortadan ikiye kestiğiniz profiterol hamurlarının iç kısmına doldurun. Hazır durumda olan profiterolleri, geniş bir servis tabağına alın. Çikolata sosu için; küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı, küçük bir sos tenceresinde krema ile tamamen eriyene kadar karıştırın. Ocaktan alıp 2 dakika kadar soğuttuktan sonra profiterol toplarının üzerine gezdirin. Arzu ettiğiniz gibi porsiyonladıktan sonra soğuk ya da ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Malzemeler

Profiterol hamuru için:

  • 2 su bardağı su
  • 100 gram tereyağı
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı un
  • 4 adet yumurta

Kreması için:

  • 2 su bardağısüt
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Çikolata sosu için:

  • 220 gram bitter çikolata
  • 200 gram krema

İpucu

Yumurtaların kesilmemesi için; hazırladığınız şu hamuru soğuduktan sonra yumurtaları tek tek ekleyin ve hızlıca karıştırın. Hazırladığınız profiterol hamurlarını tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine kabarma payı bırakacak şekilde aralıklı yerleştirin. Hamurların büyüklükleri piştikten sonra farklılık gösterebilir. Kremayı soğuttuktan sonra kullanabilirsiniz.

Yorumlar


Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Röşti Tarifi

Patates Röşti Nasıl Yapılır? Patatesleri kaynar suda dış kısmı hafif yumuşayana kadar kaynatın ve ocaktan alın. Soğumuş patatesleri rendeleyin. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile biberleri ve taze soğanı soteleyin ve ocaktan alın. Yağladığınız ve ısıttığınız diğer tavaya rendelediğiniz patateslerin yarısını tavaya koyun ve bastırarak düzleştirin. Üzerine biber ve taze soğan karışımını ve kaşar peynirini ekleyin ve geriye kalan rendelenmiş patatesleri de ekleyip düzleştirin. Kısık ateşte alt kısmı kızarana kadar pişirin. Düz bir tencere kapağı yardımıyla röşti yi ters çevirin ve diğer tarafı da kızarana kadar pişirin. Pişen röşti yi ocaktan alın ve dilimleyerek servis ediniz. Afiyet Olsun. Malzemeler 3 adet patates (haşlanmış, rendelenmiş) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı tereyağı 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri 1 adet kapya biber (doğranmış) 1 adet yeşil biber (doğranmış) 1/2 demet taze soğan (doğranmış) 100 gram kaşar peynir...

Tavuklu Mantarlı Fettucini Alfredo Tarifi

Fettucini Alfredo Nasıl Yapılır? Tencerede zentinyağı ve tuz ilave ettiğiniz suyu kaynatın. Fettuchini makarnaları ekleyip, damak tadınıza göre 8-12 dakika arasında haşlayın. Makarnanın sosu için; Üzerlerini nemli bir bezle temizlediğiniz mantarları halka halka doğrayın. Tavuk göğüs etini uzun ince şeritler halinde kesin. Taze çekilmiş tane karabiber ve tuz ilavesiyle lezzetlendirin. Sarımsakları rendeleyin. Fesleğenleri incecik kesin ve ayrı bir kenarda bekletin. Tereyağını bir sos tavasında kızdırın.Doğranmış mantarları ekleyip, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin. Sarımsakları katın. Sotelenmekte olan mantarlara tavuk etlerini ilave edin ve renk alana kadar soteleme işlemini sürdürün. Krema ve rendelenmiş parmesan peynirinin yarısını sos tavasına aktarın. Lezzet vermesi için doğranmış fesleğeni katın. Kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın. Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve durulamadan sos tenceresine alın. Sosu ile yaklaşık 5 dakika kadar pişen makarnayı , rendelenmiş p...

Yumuşacık Pişsin, Uzun Süre Dayansın, Tüm Püf Noktalarıyla: Kavurma Nasıl Yapılır?

Birliğin ve beraberliğin paylaşıldığı bayramdır Kurban Bayramı. İkramlar çoğalır, ev bereketlenir, bayram kavurması ağır ağır pişirilir. Sohbet, muhabbet ve lezzet sofrada her daim yerini alır. Evdeki et oranı da birden bire artış göstermeye başlar. Birçok tarifte etleri kullanıyoruz ancak etleri birden tüketmek gibi bir durumumuz da olmuyor. Bu aşamada geleneklerimiz devreye giriyor ve kavurmalar pişiriliyor. Kışlık enfes kavurmalardan pilavın yanına sıcacık yenecek kemikli kavurmalara kadar kavurma çeşitleriyle ilgili tüm sorularınıza yanıt olmaya geliyoruz. Dillere destan kavurmaların da püf noktaları mevcut. Onları da bilmek şart! Etleriniz hazırsa biz başlıyoruz kavurmaları anlatmaya. Kuşbaşı et nasıl pişirilir? Etin orta boylardaki, küp küp doğranmış haline kuşbaşı deniliyor. Kuşbaşı etleri pişirmek ise oldukça mühim. Etin en lezzetli hallerinden biri olan kuşbaşı, fazla pişse lastik gibi sert bir kıvama geliyor. Bazı etlerde hatalı pişirme sonucunda lezzetli bir kıvama gelmiyor....