Pizza Margarita Nasıl Yapılır?
Ilık su, toz şeker ve kuru mayayı bir kapta karıştırıp ve 10 dakika bekleyin. Unu geniş bir karıştırma kabına koyun, orta kısmını havuz gibi açın ve unun kenar kısımlarına tuzu serpin. Maya karışımını orta kısmına boşaltın ve zeytinyağını katın. Tüm malzemeyi güzelce harmanlayın, toparlanan hamuru yumak haline getirin ve ayrı bir kaba alın. Üzerini streç film ile kapadıktan sonra oda ısısında 30 dakika kadar bekletin.
Pizzanın sosu için;
Domatesleri rendeleyin. Zeytinyağını sos tenceresinde kızdırın ve rendelenmiş domatesleri ekledikten sonra 4 - 5 dakika kadar kaynatın daha sonra kekiği ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız sosun altını kapayın vebuzdolabında soğutun.
Mayalanan hamuru iki eşit parçaya ayırın. Hafif bir şekilde unlanmış mutfak tezgahı üzerinde elinizle büyüterek yuvarlak şeklinde açın. Açtığınız hamurları dikkatli bir şekilde fırın tepsilerine ayrı ayrı yerleştirin. Domates sosunu bir kepçe yardımıyla pizzanın orta kısmından başlayarak kenarlara doğru yayın. Kenar kısımlarında yaklaşık bir parmak kalınlığında pay bırakmayı unutmayın. Rendelenmiş mozzarella peynirini pizzaların üzerine eşit olarak dağıtın. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında yaklaşık 15 dakika peynirler eriyip, kızarana kadar pişirin. Fesleğen yapraklarını fırından çıkan pizzaların üzerine serpiştirin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 2,5 su bardağı un
- 2,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 tatlı kaşığı kuru maya
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
Sosu için:
- 4 adet orta boy domates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
Üzeri için:
- 250 gr. rendelenmiş mozzarella peyniri
- 4 adet taze fesleğen yaprağı
İpucu
Pizza hamurunu streç film ile kaplayıp, buzdolabında uzun süre beklettikten sonra da kullanabilirsiniz. Pizza hamurunu açarken çok fazla unlamamaya dikkat edin, aksi takdirde tabanında yanıklar oluşacaktır.Pizza hamurunu elinizle ince bir şekilde açın.
Yorumlar
Yorum Gönder