Peynirli Ispanak Köftesi Nasıl Yapılır?
Ispanakları temizleyin ve bol suyla yıkayın. Yıkadığınız ıspanakları derince bir kaba alıp üstlerine kaynar su dökün ve bu şekilde 3 dakika kadar bekleyin. Ispanakları kaynar sudan çıkartın ve soğuk suyla tekrar yıkayın. Ispanakları ince ince doğrayın ve derince bir kabın içerisine alın. Üstüne yumurtaları, rendelenmiş peyniri, ekmek kırıntılarını ve ince ince doğradığınzı taze soğanları ekleyin ve sarımsak aromalı tuzla tatlandırın ve güzelce karıştırın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, avucunuzla yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 400 gram ıspanak
- 3 su bardağı sıcak su
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı beyaz peynir (yağlı ve rendelenmiş)
- 4-5 dal taze soğan
- 2,5 su bardağı ekmek kırıntısı (ya da galeta unu)
- 1/2 çay kaşığı sarımsaklı tuz
İpucu
Sarımsak aromalı tuz yerine, ezilmiş sarımsak da kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder