Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır?
Patlıcanların uç kısımlarını kestikten sonra kabuklarını alacalı şekilde soyun. Halka halka halinde kestiğiniz patlıcanları, acısının çıkması için bol tuzlu suda bekletin. Kuru soğan ve sarımsaklarıyemeklik doğrayın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız çarliston ve kırmızı biberleri iri parçalar halinde kesin. Az yağlı kıymayı tahta bir kaşıkla ezerek hafif bir renk alana kadar kavurun. Sonrasında kıymalı harcı hazırlamak için kullanacağınız ayçiçek yağını ekleyin.
Yemeklik doğranmış kuru soğan ve sarımsakları ekledikten sonra karıştırarak kavurma işlemini sürdürün, ardından tuz, karabiber ve kimyon kattığınız kıymalı iç harcı ocaktan alın. Patlıcanları kızartmak için ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Acısının çıkması için tuzlu suda bekleyen patlıcanların suyunu süzdürün ve kağıt havlu yardımıyla patlıcanları kuruladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlükızartın. Aynı şekilde renkli biberleri de hafif renk alana kadar kızarttıktan sonra fazla yağını bırakmaları için birkağıt havlu üzerinde dinlendirin. Musakkanın sosu için sıcak su ve domates salçasını ayrı bir kapta karıştırın. Kızardıktan sonra yağını bırakması için bir kenarda bekleyen patlıcan ve renkli biberleri tencereye dizin. Hazırladığınız kıymalı harcı üzerine yayın.
Salçalı sıcak suyunu eklediğiniz yemeği, kısık ateşte karıştırmadan 15-20 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Malzemeler
- 4 adet orta boy patlıcan
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 adet orta boy çarliston biber
- 2 adet orta boy kırmızı biber
- 3 diş sarımsak
- 300 gram az yağlı kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/4 çay kaşığı kimyon
- 3/4 su bardağı sıcak su
Patlıcanları kızartmak için:
- 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
İpucu
Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları, suyunu iyice sıkıp kuruladıktan sonra kullanın.Patlıcanları az yağda kısa sürelerde ters çevirerek kızartabileceğiniz gibi derin yağda ya da fritözde de kızartabilirsiniz. Kıymalı harca rendelenmiş domates katabilir, yemeği oturtma gibi fırında da pişirebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder