Patates Püresi Nasıl Yapılır?
Patatesleri soyun,bol suda yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Doğranmış patatesleri derin bir tencereye alın ve üzerini hafifgeçecek kadar soğuk süt ekleyin. Tuz ve tereyağını ilave ettikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. Kısık ateşte patatesler sütü çekip yumuşayana kadar püreyi pişirin. Haşlanan patatesleri ezdikten sonra hazırladığınız püreyibekletmeden servis edin. Afiyet Olsun.
Malzemeler
- 6 adet orta boy patates
- 2,5 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)
İpucu
Patatesler, sütte haşlanacağı için patateslerin nişastası pürenin koyulaşmasını sağlayacaktır. Patatesleri haşlayacağınız süt miktarı az gelirse arzu ettiğiniz püre kıvamına ulaşmak için sonrasında da süt eklemeye devam edebilirsiniz. Haşlanan patatesleri blender ya da robottan geçirmemeyin aksi takdirde kıvamı bozulacaktır.Düdüklü tencerede daha kısa sürede patates püresi hazırlayabilirsiniz. Patatesleri kabuklu ya da kabuksuz olarak içme suyunda haşladıktan sonra da süt ve tereyağı ilavesiyle patates püresi hazırlayabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder