Otlu Tereyağı Nasıl Yapılır?
Maydanoz ve fesleğeni incecik kıyın. Kişniş tohumunu ve renkli tane karabiberleri havanda ezin. Tarhun otunu elinizle ufalayın. Tüm malzemeyi oda sıcaklığında eriyen tereyağı ile karıştırın. Alüminyum folyoyu parlak kısmı dışa gelecek şekilde açın. Hazırladığınız tereyağı karışımını orta kısmına yerleştirin. Tereyağını rulo şeklinde sararak, derin dondurucuda muhafaza edin. Dilimler halinde keserek et ya da tavuk şinitzel üzerinde servis edebileceğiniz gibi poğaça gibi hamur işlerinde gönül rahatlığıyla kullanın.
Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1/4 demet maydanoz
- 1/4 demet fesleğen
- 1 tatlı kaşığı kurutulmuş tarhun
- 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
- 1 çay kaşığı renkli tane karabiber
İpucu
Baharatları aromasını arttırmak için kavurduktan sonra ekleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder