Mantar Sote Nasıl Yapılır?
Temizlediğiniz mantarları bütün olarak kaynar suda yaklaşık 5 dakika kadar haşlayın. Haşlanan mantarları, suyunu süzdükten sonra buzlu, soğuk suya aktarın ve 5 dakika kadar bekletin. Kuru soğan ve sarımsakları küçük parçalar halinde doğrayın. Kabuğunu ayıkladığınız domatesi soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin. Ortadan ikiye kesip yeşil biberleri ince ince doğrayın.
Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar soteleyin. Sırasıyla aralarda karıştırarak yeşil biber ve domatesleri katın. Suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış mantarları, büyüklüklerine göre ikiveyadört parçaya bölün ve sote karışımına ilave edin. Mantarları eklediğiniz sote karışımını; tuz, karabiber ve kimyon ile lezzetlendirin. Yüksek ateşte 3- 4 dakika kadar soteledikten sonra ocaktan alın. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 600 gram mantar
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 adet büyük boy domates
- 2 adet orta boy yeşil biber
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
İpucu
Mantarları sulanmaması için nemli bir bezle temizleyin ve kaynar suda, kısa sürede haşlamaya dikkat edin.Haşlama suyuna limon suyu katabilir, arzuya göre mantarları direkt olarak soteleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder