Linzer Kurabiye Nasıl Yapılır?
Marmelat dışındaki tüm malzemeyi karıştırarak hamur haline getirin. Fırını 160 derece fansız programda ısıtın. Hamuru fazla yoğurmadan, streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasında dilediğiniz inceliğe gelinceye kadar açın. Kurabiye kalıpları ile hamurları şekillendirin. Şekillenmiş hamurların yarısının ortasını daha minik bir kurabiye kalıbı ile tekrar şekillendirin ve bir spatula yardımı ile nazikçe yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Kurabiyeler çok renk almayacak şekilde pişirin.
Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra marmeladı sürüp üzerinde minik şekil olan kurabiyeyi marmeladın üzerine düzgünce kapatın ve üzerine pudra şekeri eleyerek servis edin. Afiyet Olsun.
Malzemeler
- 400 gram un
- 325 gram tereyağı
- 5 adet yumurta sarısı
- 115 gram pudra şekeri
- 115 gram toz badem
- 2 gram tarçın
- 260 gram kayısı marmeladı
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
İpucu
Linzer Kurabiye yapımındadilediğiniz marmeladı kullanabilirsiniz.
Resim Kaynak: yemek.com
Yorumlar
Yorum Gönder