Kıymalı Gül Böreği Nasıl Yapılır?
Böreğin iç harcını hazırlamak için;
Soğanları yemeklik doğrayın. Ayçiçek yağını tavada ısıtın, soğanı orta ateşte hafif bir renk alana kadar kavurun. Az yağlı kıymayı katıp renk alana kadar soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve pul biber eklediğiniz iç harcı ocaktan alın.
Böreklere lezzet vermesi ve yufkaları yumuşatması için;
Yumurta, ayçiçek yağı, süt, yoğurt ve tuzu küçük bir kapta karıştırın, üst üste açtığınız yufkaları, dört eşit parçaya bölüp on iki adet üçgen parça elde edin. Hazırladığınız sütlü ve yumurtalı sıvı karışımını bir yumurta fırçası yardımıyla yufkaların üzerine sürün. Yufkaların geniş kenarlarına hazırladığınız kıymalı iç harçtan eşit olarak dağıtın. Yufkaların kenar kısımlarını içe doğru katladıktan sonra kıymalı börekleri sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde sarın. Rulo börekleri kendi etrafında döndürdükten sonra uç kısımları altta kalacak şekilde gül şeklinde sarın. Porsiyonluk olarak hazırladığınız börekleri, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
Böreklerin üzerine sürmek için;
Zeytinyağı, yumurta sarısı ve toz şekeri küçük bir kapta şeker eriyene kadar karıştırdıktan sonra böreklerin üzerine sürün. Hazırladığınız kıymalı börekleri, önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1/2 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 300 gram az yağlı dana kıyma
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz şeker
İpucu
Kullandığınız kıymanın az yağlı olması böreğin tadını olumlu yönde etkileyecektir. Böreklerin üzerine süreceğiniz karışımdaki çok az miktar toz şeker, böreklerin daha iyi kızarmasını sağlayacaktır.
Yorumlar
Yorum Gönder