Ana içeriğe atla

Kuşkonmazlı Kabaklı Pizza Tarifi

Kuşkonmazlı Kabaklı Pizza Tarifi

Kuşkonmazlı Kabaklı Pizza Nasıl Yapılır?

Karnabaharları blendera atın, pirinç boyutuna gelene kadar parçalayın. Parçaladığınız karnabaharları bir kaseye alıp kasenin üzerini streç film ile kapatın. 4-5 dakikalığına mikrodalga fırına atın. Eğer buharlı pişiriciniz varsa buharlı pişiricide de yapabilirsiniz. Yumuşayan karnabaharları havlu kağıdın üzerine alıp suyunu çektirin ve soğutun.

Fırını 200 derecede ısıtın. Soğuyan karnabaharları, tekrardan kaseye alıp yumurta, sarımsak tozu, beyaz biber, tuz ve parmesan ekleyip bir harç haline getirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve karnabahar harcına pizza hamuru şekli vererek kağıdın üzerine yerleştirin. 15-20 dakika kadar altın rengi bir renk alana kadar pişsin.

Bu arada kabakları ince ince dilimleyin, kuşkonmazların sap kısımlarından kesin. Her ikisini de ayrı ayrı 2 şer dakika kaynar suya atıp çıkarın. Çıkarınca soğuk hatta buzlu suya atmayı ihmal etmeyin ki renkleri bozulmasın. Soğuk suda ki sebzeleri 2 dakika sonra süzün ve iyice kurumaları için havlu kağıdın üzerine serin. Altın rengi olan pizza tabanını fırından çıkarın, üzerine önce pizza sosunu sürün. Sonra sebzeleri istediğiniz şekilde dizin. Tekrardan 10 dakikalığına daha fırına atın. Fırından çıkınca taze fesleğen yapraklarını ve fesleğen sosu pizzanın üzerine gelişi güzel dağıtın.

Malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 adet yumurta
  • 1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1/2 çay kaşığı beyaz biber
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı pizza sosu
  • 1 adet küçük boy girit kabağı
  • 9-10 adet kuşkonmaz
  • 2 yemek kaşığı fesleğen sos
  • 10-15 yaprak taze fesleğen

İpucu

Karnabaharlar piştikten sonra kesinlikle soğutulmalı ve nemliyse nemi alınmalı.

Yorumlar


Bu blogdaki popüler yayınlar

Etli Patates Yemeği Tarifi

Resim kaynak instagram @morbostanEtli Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?Havucu ve patatesleri iyice yıkayın, kabuklarını soyun. Havucu yuvarlak bir biçimde doğrayın. Patatesleri ise küp küp doğrayın.Tencerenizi ocağa alın ve içerisine kuşbaşı etleri ilave edip, mühürleyin. Üzerine sırası ile yağ ve havuç ekleyin, kavurmaya başlayın.Havuçlar hafif renk değiştirdiğinde içerisine patatesleri ve sarımsakları atın. Karıştırmaya devam edin.Kavurduğunuz malzemelerin üzerine salça ilave edin. Son olarak suyunu, tuz ve baharatlarını ekleyin ve kapağını kapatarak, orta ateşte pişmeye bırakın.Patates, havuç ve etlerinizin pişme durumunu kontrol ederek ocağınızın altını kapatın. Yemeğinizi biraz dinlendirdikten sonra tabaklarına alıp, üzerine yeşil soğan ekleyerek servis edin.Malzemeler    400 gram kuşbaşı dana eti    2 adet orta boy patates    1 adet büyük boy havuç    2 diş sarımsak (arzuya göre)    1 yemek kaşığı biber salçası    2,5 su bardağı su    2,5 yemek kaşığı zeytinyağı    2 çay kaşı…

Akıtma Tarifi

Akıtma Tarifi Nasıl Yapılır?Yumurtayı geniş bir kabın içinde, çırpma teli ile hafifçe karıştırın.Diğer malzemeleri de ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpmaya devam edin.Bütün malzemeler karıştıktan sonra 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.Derin olmayan geniş tavayı iyice ısıtın. Bir peçete yardımı ile hafif yağlayın ve bir kepçe hamuru tavayı sallayarak iyice yayın.Üst kısım göz göz olana kadar pişirin. Bir tabak yardımı ile diğer yüzünü çevirin.Her iki yüz de iyice pişince afiyetle yemek üzere sunuma hazırlayın. İşte bu kadar, afiyet olsun!Malzemeler2 adet yumurta1 su bardağı süt2 yemek kaşığı su1 yemek kaşığı zeytinyağı6 yemek kaşığı un1/2 çay kaşığı tuz1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı şeker

Kırmızı Kadife Kurabiye Tarifi

Kırmızı Kadife Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?Kırmızı rengi vermek için öncelikle pancarları rendeleyin. Blendera alın. Üzerine vişneleri ve elma sirkesini ilave edin.Pancar ve vişne pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Karışımın içinde herhangi bir parça kalmadığına emin olun ve bir köşeye alın. Dilerseniz bunun yerine 1 damla kadar gıda boyası ilave edebilirsiniz.Ardından kurabiye hamurunu hazırlamaya başlayın. Soğuk bir halde küp küp parçalara ayırdığınız tereyağını şeker ile birlikte çırpın. Kremamsı bir kıvam aldığında içine yumurtanın sarısını ilave edin ve çırpmaya devam edin.Ardından içine önceden hazırladığınız karışımdan 2 yemek kaşığı ilave edin ve spatula yardımıyla iyice karıştırın.Son olarak içerisine un ve kabartma tozunu ilave ederek kurabiye hamurunu toparlayın.Fırın tepsinizin üzerine pişirme kağıdı serin. Kurabiyelerinize şekil verin ve daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.Kurabiyeleriniz pişerken dolgu malz…