Kuru Kayısı Kompostosu Nasıl Yapılır?
İri taneli kuru kayısıları bol suda yıkayın ve dilerseniz iki eşit parçaya bölün yada bütün olarak bırakın. Su ve toz şekeri derin bir tencereye alın ve şekertamamen eriyene kadar karıştırın. Karanfil ve çubuk tarçın ilavesiyle kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayan şerbet karışımına kuru kayısıları katıp kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin. İçinden çubuk tarçın ve karanfilleri alın. Oda ısısında ılınan kompostoyu buzdolabında soğuttuktan sonra kuru kayısı parçalarıyla birlikte servis edin.
Malzemeler
- 500 gram kuru kayısı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 6 su bardağı su
- 2 adet karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
İpucu
Kuru meyvelerin dağılmaması için kompostoyu kısık ateşte kaynatın.
Resim Kaynak: yemek.com
Yorumlar
Yorum Gönder