Ana içeriğe atla

Kremalı Tavuk Tarifi

Kremalı Tavuk Tarifi

Kremalı Tavuk Nasıl Yapılır?

Tavuk etlerinizeytinyağı, limon kabuğu, sarımsak, baharatlar ve tuzla birlikte güzelce karıştırın. Zamanınızvarsa buzdolabında en az 1 saat marine olması için dinlendirin. Döküm tavanıza zeytinyağı ilave edin. Tavukları arkalı önlü güzelce kızarana kadar pişirin ve kenara alın.

Aynı tavanın içerisine biraz daha yağ ilave edin ve mantarları tuz ve karabiberle birlikte soteleyin. Daha sonra içine azar azar kremayı ilave ediniz. Karıştırarak kremanın hafif yoğunlaşmasını sağlayın. Pişirdiğiniz tavukları sosun içerisine koyun ve bu şekilde birkaç dakika daha pişirin. Afiyet Olsun.

Malzemeler

  • 3 adet tavuk but
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu için:

  • 1 paket krema
  • 150 gram kültür mantarı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

İpucu

Kremayı soğuk ilave edin ve kremayı ilave ettikten sonra içerisine tuz ya da karabiber ilave etmeyin. Kremanızın kesilmesine neden olabilirsiniz. Vaktiniz varsa tavuklarınızı en az 1 saat en fazla 1 gün buzdolabında bekleterekmarine edin. Dilerseniz ince kesilmiş tavuk göğsünü soteleyerek de tarifi deneyebilirsiniz.

Resim Kaynak: yemek.com

Yorumlar


Bu blogdaki popüler yayınlar

Tavuklu Mantarlı Fettucini Alfredo Tarifi

Fettucini Alfredo Nasıl Yapılır? Tencerede zentinyağı ve tuz ilave ettiğiniz suyu kaynatın. Fettuchini makarnaları ekleyip, damak tadınıza göre 8-12 dakika arasında haşlayın. Makarnanın sosu için; Üzerlerini nemli bir bezle temizlediğiniz mantarları halka halka doğrayın. Tavuk göğüs etini uzun ince şeritler halinde kesin. Taze çekilmiş tane karabiber ve tuz ilavesiyle lezzetlendirin. Sarımsakları rendeleyin. Fesleğenleri incecik kesin ve ayrı bir kenarda bekletin. Tereyağını bir sos tavasında kızdırın.Doğranmış mantarları ekleyip, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin. Sarımsakları katın. Sotelenmekte olan mantarlara tavuk etlerini ilave edin ve renk alana kadar soteleme işlemini sürdürün. Krema ve rendelenmiş parmesan peynirinin yarısını sos tavasına aktarın. Lezzet vermesi için doğranmış fesleğeni katın. Kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın. Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve durulamadan sos tenceresine alın. Sosu ile yaklaşık 5 dakika kadar pişen makarnayı , rendelenmiş p

Runeberg Keki Tarifi

Runeberg Keki Tarifi Nasıl Yaplılır? Zencefilli kurabiyeleri mutfak robotu veya havan kullanarak un kıvamına getirin. Bir çırpma kabında yumuşak tereyağı ve şekeri mikserle krema gibi olana kadar çırpın. Yumurtaları karışıma teker teker ekleyin. Her birini ekledikten sonra bir dakika kadar mikserle karıştırın. Elma suyunu ekleyip karıştırın. Unu, toz haline getirdiğiniz zencefilli kurabiyeleri, karbonat ve toz tarçını karışıma ekleyin. Bu aşamada mikser kullanmayın. Tahta bir spatula yardımıyla kenarlardan ortaya doğru katlayarak karışımı bütünleştirin. Yağladığınız muffin kalıplarına veya kağıtlarına karışımı paylaştırın. Karışımı kalıplara koyduktan sonra kaşığın tersiyle üzerlerini düzeltin. 190 dereceye ayarladığınız fırında 20-25 dakika arası kontrollü şekilde pişirin. 20. dakikada kürdan testi yaparak pişme durumunu kontrol edin. Kürdan temiz çıktığında kekleri fırından alın. Kekleri oda ısısında soğumaya bırakın. Kalıptan çıkardığınız soğumuş keklerin üzerine birer yemek kaşığı

Kalamar Dolması Tarifi

Kalamar Dolması Nasıl Yapılır? Bütün olarak satın aldığınız kalamar ın iç organlarını kuyruk kısmından çekerek çıkartın. Uç kısmından tuttuğunuz kalamarın dış kısmında bulunan deriyi hızlı bir şekilde çekerek alın. Ortasında yer alan şeffaf kemiği tek parça halinde aldıktan sonra kalamarın iç ve dış kısmını bol suda yıkayın. Derisini aldığınız bütün haldeki kalamarın üzerinde kalan zar tabakasını sıyırmak için bıçağın ters ve keskin kısmıyla üzerinden bir kez geçin. Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın, sarımsağı rendeleyin. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı biberi kuru soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin. Üzerini nemli bir bezle sildiğiniz kültür mantarı ve kurutulmuş domatesleri ince ince dilimleyin. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Kuru soğanları tavaya alıp hafif bir renk alana kadar soteleyin. Sarımsak ilavesiyle aroma katın. Sırasıyla; mantar, kurutulmuş domates ve kırmızı biber küplerini katıp yüksek ateşte soteleyin. Renk alan seb