Kremalı Tavuk Nasıl Yapılır?
Tavuk etlerinizeytinyağı, limon kabuğu, sarımsak, baharatlar ve tuzla birlikte güzelce karıştırın. Zamanınızvarsa buzdolabında en az 1 saat marine olması için dinlendirin. Döküm tavanıza zeytinyağı ilave edin. Tavukları arkalı önlü güzelce kızarana kadar pişirin ve kenara alın.
Aynı tavanın içerisine biraz daha yağ ilave edin ve mantarları tuz ve karabiberle birlikte soteleyin. Daha sonra içine azar azar kremayı ilave ediniz. Karıştırarak kremanın hafif yoğunlaşmasını sağlayın. Pişirdiğiniz tavukları sosun içerisine koyun ve bu şekilde birkaç dakika daha pişirin. Afiyet Olsun.
Malzemeler
- 3 adet tavuk but
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kuru kekik
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
- 1 paket krema
- 150 gram kültür mantarı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
İpucu
Kremayı soğuk ilave edin ve kremayı ilave ettikten sonra içerisine tuz ya da karabiber ilave etmeyin. Kremanızın kesilmesine neden olabilirsiniz. Vaktiniz varsa tavuklarınızı en az 1 saat en fazla 1 gün buzdolabında bekleterekmarine edin. Dilerseniz ince kesilmiş tavuk göğsünü soteleyerek de tarifi deneyebilirsiniz.
Resim Kaynak: yemek.com
Yorumlar
Yorum Gönder