Kremalı Domates Çorbası Nasıl Yapılır?
Kabukları soyulmuş domatesleri irice doğrayıp, bir tencerede 1 bardak su ile beraber pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın.
Ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı unu, zeytinyağı ile birlikte kavurun.
Unun kokusu çıktıktan sonra ayrı olarak pişirdiğiniz domatesleri ve ezilmiş sarımsağı da ekleyin ve karıştırın.
Geriye kalan 5 su bardağı suyu, tuzu ve karabiberi de ekledikten sonra orta ateşte karıştırarak kaynamaya bırakın.
Çorba kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve blender ile çorba, pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
Kısık ateşte 10 dakika daha pişirdiğiniz çorbayı ocaktan alın. Çorbanın kesilmemesi için, ilk sıcaklığı geçtikten sonra ya da servis etmeden önce kremayı ekleyin ve karıştırın.
Çorbayı servis edeceğiniz kaselere alın. Arzuya göre ekstra krema, taze baharatlar veya rendelenmiş kaşar peyniri ile birlikte servis edin.
Malzemeler
- 2,5 yemek kaşığı un
- 10 adet domates (kabukları soyulmuş, orta boy)
- 6 su bardağı su (1 su bardağı domatesleri pişirirken kullanılacak)
- 1 su bardağı krema (200 ml)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
İpucu
Domatesleri pişirirken 1 cay kaşığı şeker eklerseniz ekşiliği azalır.
Kaynak: yemek.com
Yorumlar
Yorum Gönder