Ana içeriğe atla

Közlenmiş Patlıcan Salatası Tarifi

Közlenmiş Patlican Salatası

Közlenmiş Patlıcan Salatası Nasıl Yapılır?

Patlıcan ve sivri biberleri yüksek ısıda fırında ya da ocak üzerinde yüksek ateşte aralarda ters çevirerek közleyin.

Kabuklarını soyduktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın ve soğuması için bekletin.

Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde kesin.

Sarımsakları rendeleyin. Zeytinyağı, sirke ve tuz ile karıştırarak salatanın sosunu hazırlayın.

Tüm malzemeyi harmanladıktan sonra arzuya göre soğuk ya da ılık olarak servis edin.

Kızarmış ekmek dilimleri üzerinde Közlenmiş Patlican Salatasınıikram edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz

İpucu

Közlenmiş patlıcan ve sivri biberleri soğuk su dolu bir kabın içinde 5 dakika kadar beklettikten sonra kabuklarını kolaylıkla soyabilirsiniz.

Yorumlar


Bu blogdaki popüler yayınlar

Tavuklu Mantarlı Fettucini Alfredo Tarifi

Fettucini Alfredo Nasıl Yapılır? Tencerede zentinyağı ve tuz ilave ettiğiniz suyu kaynatın. Fettuchini makarnaları ekleyip, damak tadınıza göre 8-12 dakika arasında haşlayın. Makarnanın sosu için; Üzerlerini nemli bir bezle temizlediğiniz mantarları halka halka doğrayın. Tavuk göğüs etini uzun ince şeritler halinde kesin. Taze çekilmiş tane karabiber ve tuz ilavesiyle lezzetlendirin. Sarımsakları rendeleyin. Fesleğenleri incecik kesin ve ayrı bir kenarda bekletin. Tereyağını bir sos tavasında kızdırın.Doğranmış mantarları ekleyip, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin. Sarımsakları katın. Sotelenmekte olan mantarlara tavuk etlerini ilave edin ve renk alana kadar soteleme işlemini sürdürün. Krema ve rendelenmiş parmesan peynirinin yarısını sos tavasına aktarın. Lezzet vermesi için doğranmış fesleğeni katın. Kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın. Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve durulamadan sos tenceresine alın. Sosu ile yaklaşık 5 dakika kadar pişen makarnayı , rendelenmiş p

Runeberg Keki Tarifi

Runeberg Keki Tarifi Nasıl Yaplılır? Zencefilli kurabiyeleri mutfak robotu veya havan kullanarak un kıvamına getirin. Bir çırpma kabında yumuşak tereyağı ve şekeri mikserle krema gibi olana kadar çırpın. Yumurtaları karışıma teker teker ekleyin. Her birini ekledikten sonra bir dakika kadar mikserle karıştırın. Elma suyunu ekleyip karıştırın. Unu, toz haline getirdiğiniz zencefilli kurabiyeleri, karbonat ve toz tarçını karışıma ekleyin. Bu aşamada mikser kullanmayın. Tahta bir spatula yardımıyla kenarlardan ortaya doğru katlayarak karışımı bütünleştirin. Yağladığınız muffin kalıplarına veya kağıtlarına karışımı paylaştırın. Karışımı kalıplara koyduktan sonra kaşığın tersiyle üzerlerini düzeltin. 190 dereceye ayarladığınız fırında 20-25 dakika arası kontrollü şekilde pişirin. 20. dakikada kürdan testi yaparak pişme durumunu kontrol edin. Kürdan temiz çıktığında kekleri fırından alın. Kekleri oda ısısında soğumaya bırakın. Kalıptan çıkardığınız soğumuş keklerin üzerine birer yemek kaşığı

Patates Röşti Tarifi

Patates Röşti Nasıl Yapılır? Patatesleri kaynar suda dış kısmı hafif yumuşayana kadar kaynatın ve ocaktan alın. Soğumuş patatesleri rendeleyin. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile biberleri ve taze soğanı soteleyin ve ocaktan alın. Yağladığınız ve ısıttığınız diğer tavaya rendelediğiniz patateslerin yarısını tavaya koyun ve bastırarak düzleştirin. Üzerine biber ve taze soğan karışımını ve kaşar peynirini ekleyin ve geriye kalan rendelenmiş patatesleri de ekleyip düzleştirin. Kısık ateşte alt kısmı kızarana kadar pişirin. Düz bir tencere kapağı yardımıyla röşti yi ters çevirin ve diğer tarafı da kızarana kadar pişirin. Pişen röşti yi ocaktan alın ve dilimleyerek servis ediniz. Afiyet Olsun. Malzemeler 3 adet patates (haşlanmış, rendelenmiş) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı tereyağı 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri 1 adet kapya biber (doğranmış) 1 adet yeşil biber (doğranmış) 1/2 demet taze soğan (doğranmış) 100 gram kaşar peynir