Köstebek Pasta Nasıl Yapılır?
Geniş bir kapta yumurtaları ve toz şekerini bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın. Sırayla ayçiçek yağını, sütü, kakaoyu, vanilyayı, elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyin ve çırpmaya devam edin. Tereyağı ile yağladığınız yuvarlak kek kalıbınakek karışımını boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirin.
Pastanın kremasını hazırlamak için;
Süt, buğday nişastası, un, toz şeker ve toz krem şanti karışımını orta ateşte sürekli karıştırarakkoyulaşana kadar pişirin. Pişen keki fırından alın ve ılınması için beklettikten sonra kalıptan çıkartın. Kekin kenar kısmından 2-3 cmpay bırakarak orta kısmını, tabanına zarar vermeden bir kaşık yardımıyla çıkartın ve daha sonra kullanmak üzere bir kenarda bekletin. Muzları doğrayın ve içini oyduğunuz kekin orta kısmına yerleştirin. Önceden hazırladığınız ılınan krema ile pastanın üzerini tamamen kapatacak şekilde orta kısmından başlayarak sıvayın. Kabarık bir görüntüsü olan pastanızın üzerini; kekin orta kısmından çıkartıp, ufaladığınız kek parçaları ile kaplayın.
Kolay dilimlenmesi için; buzdolabında 2 saat kadar beklettikten sonra dilimleyerek servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 çay bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için:
- 2,5 su bardağı süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket toz krem şanti
- 3 adet muz
Fırın kalıbını yağlamak için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
İpucu
Hazırladığınız krema karışımına da muz ve damla çikolata parçaları ekleyebilirsiniz. Daha koyu kıvamlı bir krema elde etmek için; ocaktan alıp soğuttuğunuz krema içerisine bir paket labne peyniri ekleyebilir ve pürüzsüz bir kıvam alması için mikser yardımıyla karıştırabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder