Kirazlı Kek Nasıl Yapılır?
Ayıklanmış kirazların üzerine nişasta ilave edin ve ezilmemelerine özen gösterek hafifçe nişastaya bulayın. Derin bir kabın içine yumurtaları kırın üzerine şekeri ilave edip güzelce çırpın, ardından süt, sıvı yağ ve eritilmiş tereyağını ilave edin ve güzelce karıştırın. Kremayı da ilave ederek tüm malzemeleri birbirine iyice yedirin. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin, un parçaları kalmayana kadar iyice karıştırın. Son olarak nişastaya buladığınız kirazları da ekleyerek spatula yardımıyla, nazik haraketlerle karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen ya da yuvarlak bir kek kalıbına aktarın ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında içi iyice pişene ve üzeri kızarana kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirin. Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı krema
- 3,5 su bardağı un
- 100 gram kiraz (çekirdekleri ayıklanmış)
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı nişasta
İpucu
Kirazların çekirdeklerini bir pipet yardımıyla ayıklayabilirsiniz. Bardağınızın boyutları farklı olabilir, bu nedenle standart su bardağı kullanmaya özen gösterin ya da kekin harcının kıvamına göre un ilavesinde bulunun.
Yorumlar
Yorum Gönder