Karidesli Deniz Börülcesi Nasıl Yapılır?
Sarımsağı rendeleyin ya da tuz ilavesiyle havanda dövün, toz kişniş, taze sıkılmış limon suyu ve zeytinyağıyla karıştırın. Ayıklanmış ve temizlenmiş jumbo karidesleri, hazırladığınız sos karışımıyla kısa bir süre marine ettikten sonra tahta şişlere geçirin. Kök kısımlarını aldığınız deniz börülcelerini kaynar tuzlu suda 8-10 dakika kadar haşlayın. Sap kısımlarından tutarak çektiğiniz börülceler kolaylıkla etli kısımlarını bırakıyorsa haşlanmış demektir.
Haşlanan börülceleri soğumaları için kısa bir süre buzlu suda bekletin. Uç kısımlarından çekerek tek tek ayıkladığınız deniz börülcelerini servis tabağına alın. Kabuğunu soyduğunuz kırmızı soğanı halka şeklinde doğrayın. Cherry domatesleri ortadan ikiye kesin. Sarımsakları rendeleyin.
Salatanın sosu için;
ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, üzüm sirkesi, nar ekşisi, pul biber ve tuzu küçük bir kapta karıştırdıktan sonra haşlanmış deniz börülcesiyle harmanlayın. Cherry domates dilimleri ve kırmızı soğan halkalarını ekleyin. Çörek otunu serpiştirin. Karidesleri hafifçe yağlanmış ızgara üzerinde arkalı önlü ters çevirerek kısa sürede pişirin. Çok fazla pişirmemeye dikkat edin. Deniz börülcesi salatasını ızgara karides ilavesiyle birlikte bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Malzemeler
Karides şiş için:
- 200 gram ayıklanmış jumbo karides
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 diş sarımsak
- 1/4 çay kaşığı toz kişniş
Deniz börülcesi salatası için:
- 1 demet deniz börülcesi
- 1 adet orta boy kırmızı soğan
- 2 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 8 adet cherry domates
- 1 çay kaşığı çörek otu
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/4 çay kaşığı tuz
İpucu
Kolaylıkla ayıklanması için kaynar suda 8-10 dakika kadar haşladığınız deniz börülcelerini besin ve renk değerlerini kaybetmemeleri için kısa bir süre buzlu ve soğuk suda bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder